חרדה דנטלית

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

09/01/2007 | 21:50 | מאת: סיון

שלום, אני חרדה מטיפול אצל רופא שיניים בצורה קיצונית, אני מסוגלת להביא סטירה מתוך רפלקס לרופא שיניים תוך כדי טיפול, מה עושים???? טיפול שיניים הוא הכרחי ולכן הייתי רוצה להתגבר על כך באיזושהיא צורה, הרדמה מלאה יקרה לי מידי, אודה לך תמליץ על פתרונות אפשריים. תודה.

סיוון ,שלום , אני יכול לומר לך שאם את עלולה להעיף סטירה לרופא תוך כדי טיפול ,זה אומר שאת מתארת מצב שבו את כן מקבלת טיפול ,וזה כבר טוב ! ואם הרופא חוטף סטירה, זאת כבר הבעיה שלו ! אך אם נעבור לחלק היותר רציני בתשובה שלי ,אמנם יש לי מעט מאד פרטים עלייך,אך יש היום המון אמצעים לעזור לך להתגבר על החשש. הרופא אמור לברר איתך את ההיסטוריה הדנטלית שלך,מה גורם לך לחשוש מהטיפול ,ולהתאים לך את הפתרון האישי המתאים ,למשל ,יש החוששים מהכאב הכרוך בזריקה,וניתן למנוע כמעט לחלוטין,בטכניקה הנכונה,את תחושת הכאב בעת מתן הזריקה.זאת כמובן רק דוגמה קטנה,הדברים יותר מורכבים,אך הפתרונות קיימים ! גשי לרופא שיניים שיש לו הבנה מעמיקה בטיפול באלה החוששים מטיפול שיניים,רופא שמצויד בהרבה סבלנות ועדינות.טיפול בהרדמה כללית הוא המוצא האחרון ! מעטים מאד האנשים שזקוקים באמת לכך.זהו פתרון עם חסרונות משמעותיים : -סיכון בהרדמה הכללית עצמה -צורך כל פעם מחדש בהרדמה חוזרת בכל פעם שצצה בעית שיניים חדשה -התפשרות של ממש באיכות הטיפול מאחר וטיפול טוב צריך להתבצע בשלבים ,ולא בפגישה אחת -חוסר התגברות על החרדה במידה ויעלו שאלות נוספות אשמח לכוון אותך ! בהצלחה, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית