הימנעות מטיפול

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

08/01/2007 | 12:01 | מאת: חרדה

בשל חרדה דנטלית נמנעתי מטיפול ב-14 שנה האחרונות. המחשבה על הידרדרות מצב הפה עקב כך רק מגבירה את החרדה. אני לא מסוגלת אפילו להביא את עצמי לביקור במרפאה כלשהי. מה אפשר לעשות?

שלום רב, אנסה לתת לך כמה עצות באופן כללי,בהעדר מידע מפורט עלייך. חרדה דנטלית יכולה לנבוע מחויה דנטלית לא נעימה בעבר . יחד עם זאת אני מניח שיש סיכוי מצוין לעזור לך להתגבר על הבעיה.באופן עקרוני יש צורך לבנות באופן הדרגתי מערכת יחסים של אמון עם הרופא שיטפל בך.אני ממליץ לפנות לרופא בעל הבנה בתחום החרדה הדנטלית .עליו להיות עדין,סבלן ,ובעל יכולת למצוא את הדרך שתגרום לך להתמודד ללא קושי מיוחד עם הטיפול.נסי לשכנע עצמך שעצם הפניה למרפאה לא צריכה להלחיץ אותך ,את יכולה לסכם טלפונית מראש עם המרפאה שהפגישה תהיה רק לצורך שיחה והתרשמות. באופן כללי את עשויה לגלות שטיפול שיניים זה לא דבר כל כך נורא כמו שנראה לך ממרחק של 14 שנות נתק. אם יהיו עוד שאלות ,את מוזמנת לפנות ! בהצלחה, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית