נעילת לסתות וחרדה מרופאי שיניים

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

22/11/2023 | 23:36 | מאת: ג.

שלום, אני יודעת שהמקרה שלי חריג אבל מספיק פחד וחוויה גרועה בשביל להגיע לזה. אין לי ניסיון עם רופאים שמבינים רגישות מהי (או יותר נכון אנושיות) כך שבתחום של שיניים שזה הפחד שלי, אני אפילו לא לוקחת סיכון. למעשה אני בת 40 ורק לפני 4 שנים העזתי פעם ראשונה (ואחרונה) לפנות לרופא שיניים. ניצלתי את האומץ הפתאומי וקבעתי תור לשיננית ולרופאת שיניים לאחר שחברה המליצה עליה (אמרה לי שהיא עברה הרבה עד שהגיעה אליה). הגעתי לשיננית ולמרות שהבעתי בפניה את החשש שלי וביקשתי שתגיד לי מה היא עושה, פשוט הרגשתי כמו מספר ושהיא רק ממהרת לסיים. בסוף הטיפול היא רק אמרה שאני צריכה לעשות הקצאת שורשים ושיחררה אותי. שמתי לב שכל הפה שלי מלא דם והיא מצידה משאירה אותי לצאת ככה והייתי ממש צריכה להתחנן שתיתן לי להתנקות ולא לצאת ככה. אח"כ הגעתי לרופאת שיניים ושאמרתי לה שזו הפעם הראשונה שלי היא פשוט גלגלה לי עיניים. היא שלחה אותי לעשות צילום אבל אחרי התגובה שלה החלטתי שאני לא עושה ולא חוזרת יותר. הניסיון הראשון היה גם האחרון. הבעייה שבשנתיים האחרונות אני סובלת מנעילת לסתות בלילה ואני מרגישה את השחיקה בשיניים. זה גורם לי לכאבים באוזניים, בפנים ולפעמים גם לימים של כאבי ראש ממש קשים. אני באמת שלא רוצה לגשת יותר לרופאי שיניים אבל לא יודעת מה לעשות עם זה. אודה לעצה. תודה מראש

ערב טוב לפי התאור שלך,נראה שמרפאת שיניים היא הכתובת לבעייתך. נסי למצוא רופא שיניים שקיבלת עליו המלצות. בהצלחה! דר. צביקה רוזנבלום

26/11/2023 | 18:01 | מאת: ג.

תודה על המענה אך זה בדיוק מה שעשיתי בעבר, הלכתי למישהו עם המלצה וזה רק גרם לי לא לחזור. ראיתי שיש אפשרות לרכוש סד דנטלי בבתי מרקחת. יש המלצה איזה כדאי ואיך לדעת מה יתאים? אני לא אחזור יותר למרפאת שיניים. זה או זה או להישאר ככה. תודה

ערב טוב, לצערי אינני מכיר את המוצרים שאת מדברת עליהם. יש בארץ אלפים רבים של רופאי שיניים.אין לי ספק שתוכלי למצוא רופא שיניים קשוב,עדין,שיוכל לענות על ציפיותייך. אני לרשותך בכל שאלה, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית