פחד מחנק או בליעת לשון

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

14/11/2022 | 23:51 | מאת: שלומית

שלום ד"ר, אני בת 40, סובלת מחרדות באופן כללי ובטיפולי שיניים הפחד הכי גדול שלי הוא פחד מחנק, זה אומר שכשאני צריכה לשכב על כסא הטיפולים אם השכיבה ממש מאוזנת זה מלחיץ אותי מאד כשמתיזים מים או כל חומר אחר כי הרבה יותר קל להחנק בשכיבה, בנוסף קשה לי לפתוח את הפה מאד גדול כי מפחדת שלא תהיה לי שליטה כשהפה פתוח על מה שמכניסים לי לפה ושחלילה אבלע משהו, יש לי פחד גם מבליעת הלשון כשאני פותחת פה לרווחה ובעיקר אם הרופא מניח לי מתחת הלשון ספוג כדי להרים את הלשון. מה אני יכולה לעשות??

שלום שלומית, אני מבין את הקושי,מומלץ להגיע לרופא שיניים שמיומן בהתייחסות לקשיים שהזכרת,שיודע להקל עלייך בהתמודדות שלך עם הטיפול, בהצלחה!! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית