שאלה לגבי שיניים תותבות בזמן שיש רק תותבות בפה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

15/12/2021 | 17:35 | מאת: גברת ר

שלום ד.נ,, ברצוני לשאול בקשה,כיצד למנוע תזוזת תותבות ובמיוחד באוכל?מוסיפה השתלות ודבק לא מתאים לי,אז האם יש עצה?שהרי מכניסים תותבות לפה ומה למעשה מחזיק אותן?

שלום לך, אחיזת תותבות בפה,במצב בו אין שיניים כלל,היא חלשה.מה שמחזיק תותבת עליונה הוא וואקום מסוים בשולי התותבת,ובתותבת תחתונה,אזור אנטומי אחורי.אם שתלים או דבק הם לא אופציה עבורך,אפשר לבדוק את מצב התותבות,האם הן עדיין מותאמות ללסתות,והאם ניתן לשפר את האחיזה על ידי הכנת זוג תותבות חדש,אולם גם אז,אין לצפות בהכרח לשיפור משמעותי. בהצלחה! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית