זרמים גלווניים -כאבים חזקים

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

19/12/2018 | 10:11 | מאת: שיר

כתוצאה מליטוש של כמה סתימות אמלגם ישנות ברצף נהיו לי כאבים כמו זרמים. מה זה זרמים גלווניים? כיצד ניתן לפתור אותם? משחות לא עוזרות. האם ייתכן כי נפגעה לי שן והכאבים הם כי צריך טיפול שורש? איך יודעים איזו שן אם לא רואים בצילום?

זרמים גלוניים הם מאין זרמים חשמליים. ליטוש אמלגם עלול ליצור רגישות,שבדרך כלל חולפת בהדרגה.לא סביר שליטוש סתימות יוביל לצורך בטיפול שורש. כמובן שלא בדקתי אותך ולכן אין לי מספיק מידע. הרופא המטפל אמור להעריך את משמעות התלונות שלך,ויש לו דרכים לקבוע אם זה נובע משן ספציפית ואיזו היא, דר. צביקה רוזנבלום

19/12/2018 | 18:51 | מאת: שיר

כבר עברו חודשיים ועוד לא עברו הזרמים והכאבים. הייתכן כי נפגעו לי שיניים? לא רואים בצילום אך הייתכן כי נגרם לי חור בסתימה או שהגיעו לעצב? אני מפחד להחליף סתימות שלא תגרם לי יותר רגישות ואז להגיע חס וחלילה לטיפולי שורש. האם מההשחזה (נוצרו לי שפיצים) יכולה להיגרם רגישות? האם בגלל שהסגר לא טוב עכשיו מתכות נפגשות למעלה ולמטה וגורמות לכאב? זה לא עובר. איך מתקנים את המצב? תודה

הרופא המטפל צריך לבצע הערכת מצב.שיוף שאתה מתאר חושף שכבות עמוקות יותר בשן,וזה יכול לגרום לרגישות/זרמים/כאבים/דלקת במוך השן,שם מצוי העצב,וצורך בטיפול שורש.לגבי כל שן שיש בה רגישות צריך לשקול האם לבצע טיפול שורש...אין אלטרנטיבות,או טיפול שורש,או לא לטפל,לפחות בשלב זה דר. צביקה רוזנבלום

20/12/2018 | 09:35 | מאת: שיר

ומה עם החלפת סתימה?

20/12/2018 | 09:50 | מאת: שיר

ומה עם החלפת סתימות? ואיך יודעים איזה שן? זה 3 סתימות רצופות

החלפת סתימה,יכולה רק להחמיר את המצב. רופא שיניים אמור לדעת מאיזו שן הבעיה,גם כשמדובר ב 3 שיניים סמוכות...זה המקצוע שלו.... דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית