בוקר רע

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

22/11/2015 | 06:53 | מאת: אושג גוזלן

רשמתי פוחדת מטיפול שורש והגעתי לפה תעזרו לי פליז אני בגיל 13 ויש לי אחות בגיל 14 יום שלישי בצהריים הלכנו לרופא שיניים שיבדוק את שתינו אבא כל פעם לוקח אותנו ואמרו שאני צריכה טיפול שורש ושתי סתימות ואחותי כלום!! וזה לא יכול להיות כי היא אוכלת יותר ממתקים ממני ואני מצחצחת שיניים יותר ממנה זה לא פייר!! וכל פעם זה ככה לי עושים סתימות ולה לא זה מעצבן ועכשיו עוד טיפול שורש היום בצהריים אנחנו הולכים לרופא שיניים באמצע הבית ספר ואני לא רוצה ללכת כי אני פוחדת מה אני יעשה? נראה לי שאני יבכה שמה ואז יגידו לא צריך זה מה שאני יעשה

בוקר טוב,אושר, אני מבין את החשש שלך... אם לא עושים את הטיפול שאת צריכה,את מבינה שהבעיה לא תעלם,רק שאת עלולה להגיע למצבים לא נעימים כמו כאבים. רצוי שתעשי מאמץ להתגבר.בקשי מהרופא לטפל בך בעדינות,לשים משחה מרדימה לפני הזריקה,לתת לך את הזריקה לאט ובעדינות,ולא פחות חשוב-סכמי איתו בהתחלת הטיפול שאם משהו מפריע לך במהלך הטיפול,או אם את רוצה הפסקה,או שאת רוצה לשאול משהו-את מרימה יד שמאל,ואז הוא עוצר את הטיפול. בהצלחה, דר. צביקה רוזנבלום

22/11/2015 | 14:21 | מאת: אושר גוזלן

עשיתי את זה מקודם ותשמע איזה מעצבן ביקשתי שיעשה לי סתימה ולא טיפול שורש כי אני פוחדת מטיפול שורש והרופא אמר בסדר הוא יעשה סתימה ואז הוא שם לי בד ירוק פה חשדתי אבל שתקתי ושאלתי אם זה סתימה אז הוא אמר לי כן והתנהגתי יפה והוא גם אמר לי את זה אבל פתאום באמצע הטיפול מישהי נכנסה ושאלה איזה טיפול הוא עושה אז הוא אמר לה טיפול שורש ממש כעסתי והשתוללתי נפגעתי ששיקרו עליי זה לא מעצבן?? ואז אמא ועוד מישהי החזיקו בי כל הטיפול כדי שאני לא יזוז והוא יוכל לגמור את הפה לא יכלתי לסגור כי היה משהו שפותח אמרו לי שאני מתנהגת כמו ילדה קטנה מה הקשר אני לא אוהבת שמשקרים עליי ואז הטיפול נגמר שכולי בוכה ממש פוגע למה אתם משקרים לילדים? בגיל אני קטנה אבל יש לי שכל וזה לא יפה ממש פוגע ככה לעשות לא בכיתי כי כאב לי הטיפול כי לא כאב רק התעצבנתי! יש לי עוד תור עוד שבועיים אבל שם זה באמת סתימה באמת התנהגתי לא בסדר?

מנהל פורום חרדה דנטלית