סיכון משפחתי

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

27/04/2007 | 14:04 | מאת: ימין אבישי

ד"ר שנירר שלום רציתי לשאול שאלה לגבי רמת הסיכון של מחלת הסרטן אצל אימי: סבתי, אימה של אימי חלתה ונפתרה מסרטן הריאה לפני 40 שנה. לדודתי, אחותה של אימי, גילו שיש גידול סרטני בשד כשהיא היתה בת 60. כעת לדודי, אחיה של אימי, גילו שיש סרטן הכבד. רציתי לגעת מה זה אומר לגבי סיכוייה של אימי ללקות בסרטן בעתיד והאם הרקע המשפחתי מעלה את סיוכויי קבלת המחלה במידה ניכרת? מלבד זאת רציתי לדעת איזה בדיקות רצוי לעשות על מנת לדאוג לגילוי מקודם במידה ואכן תיהיה התפרצות של המחלה. אימי כיום בת שישים, בת למשפחה עם 4 אחים. רב תודות אבישי.

ראשית יש תמיד להיבדק מבחינת סרטן שד אזי היום ניתן לבצע בדיקות גנטיות של BRCA1 BRCA2 . לגבי סרטן המעי הגס מומלץ דם סמוי לצואה וכן בדיקת קולונסקופיה במידה ויש חשד לפוליפ או דמם. מכל מקום טוב לבדוק שדים אצל כירורג מומחה .

09/05/2007 | 14:19 | מאת: ימין אבישי

שלום ותודה רבה על המענה אני בהחלט ימליץ לאימי להבדק בהקדם. רציתי לדעת האם לפי הנתונים הנ"ל האם אימי נמצאת בדרגת סיכון גבוהה לסרטן? תודה רבה אבישי

מנהל פורום סרטן הכבד