ממצא ממאיר

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

18/08/2015 | 23:40 | מאת: תמר

שלום רב לאחר כריתה של גידול ראשי בוצע בדיקת MRI, והממצא היחיד שנמצא בכבד, הכבד תקין בגודל תקין עם אות תקין. מוקד בקוטר 7 מ"מ בסגמנט 7 גבול 5. אינו מזוהה בT1 או T2. עובר האדרה המירבית בשלב עורקי. איזואנטנסי לכבד בשלבים נוספים. חשוב לציין שב- CT PET לא ראו שום ממצא בכבד וגם בUS בטן. בדיקות דם תקינות כולל איסוף שתן 24 שעות. האם יש מקום לדאגה? איזו עוד בדיקות הדמיה ניתן לבצע? ולמה בPET CT לא ראו כלום בכבד,האם בגלל גודל?(גידולים שהוציאו היו עם קולטנים), מדובר בקרצינואיד. תודה מראש

בקרצינואיד הפט לא תמיד קולט ויש לבצע בדיקות אחרות . קרצינואיד זהו גידול שמתפשט מאוד מאוד לאט בדכ לכן הדבר החשוב לעשותו זה ביופסיה ממקור הגידול בכבד או לחילופין לגשת לכרות אותו .ואם זה קרצינואיד אין לתת כימותרפיה

מנהל פורום סרטן הכבד