סרטן הכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

09/04/2007 | 23:50 | מאת: יוסי

שלום רב. אבי בן 82. אובחן לפני כחודשיים גוש בגודל 4 ס"מ החוסם את דרכי המרה מהכבד לכיס המרה.הוכנס נקז המפריש את נוזלי המרה לשקית חיצונית. תוצאת הבדיקה הפתולוגית (ביופסיה) ע"פ דברי הרופא הכירוג אינן טובות לדבריו אין מקום להתערבות כירוגית בגלל המיקום של הגידול אל תוך הכבד ומחוצה לו.(צהבת חסימתית) אבי אינו מקבל טיפול תרופתי.כאשר עולה החום עקב זיהום הוא מקבל טיפול אנטיביוטי ,פרט לכך כלום. הוא מאוד חלש ,צהוב,ותיאבונו ירוד. האם עלי להבין מכך שאין מה לעשות ונותר לו מעט זמן לחיות ?? הרופאים אינם נותנים תשובות ישירות ואולי מתחמקות משהו(אם כי הטיפול בו משביע רצון)

09/04/2007 | 23:55 | מאת: יוסי

בהמשך לפנייתי הקודמת שכחתי לציין שלפני כ5-6 שנים אובחן גידול ממאיר בגודל של 4 מ"מ בשלפוחית השתן והוסר בהצלחה.בדיקות מעקב בהמשך הראו שאין גרורות נוספות ושהכל תקין ,לכן הופסק המעקב. דבר נוסף לציון שהגידול הנוכחי נמצא על גזע הכבד.

התשובה היא בהתאם לנסיבות במידה ומחינה פיסיולגית אביך חלש קשה לטפל בו . הטיפול המומלץ הוא כימוטרפיה והשאלה האם בגילו יוכל לעמוד בטיפול.

10/04/2007 | 23:11 | מאת: יוסי

מנהל פורום סרטן הכבד