עזרה בבקשה תיקון.

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

13/09/2013 | 12:31 | מאת: מירב

נכבד , . 18/08/2013הבדיקה בוצעה בתאריך . MRCP של הבטן כולל גדוליניום הבדיקה כללה רצפי MRIלהלן ממצאי בדיקת ופרוטוקול דינמי תלת SSFSE , T2 , IN – OUT PHASE ,ובדיקה T1הבדיקה כללה רצפי מימדי . סיבת הפניה: אפיון ממצאים בכבד ובדרכי המרה. ממצאים: אין מיימת . . עד קוטר 3 ס"מ ,נגעים אלה בשתי האונות T2- בגודל תקין .נצפים נגעים בעלי אות גבוה ב – כבד אינו מורחב .לאחר הזרקת חומר ניגודי נצפות הפרעות חולפות בפרפוזיה בכבד וכן CBDה- האדרה טבעתית רציפה בלתי הומוגנית .באזור כיס המרה העיבוי הקדמי נצפה כמסה החודרת לרקמת הכבד בסמוך בקוטר של כ -4 ס"מ .קשריות בשער הכבד עד 1 ס"מ. כיס המרה עם אבנים מרובות ועיבוי דופן אי-רגולרי בחלקו הקדמי . הטחול ,הלבלב ,האדרנלים ללא ממצא . ממצא זעיר בטחול מתאים לציסטה . מודגמת כליה ימנית תקינה .כליה שמאלית אינה מזוהה . סיכום :תהליכים מרובים בכבד חשודים לתהליכים משניים .בנוסף אבנים בכיס מרה עם עיבוי בלתי אחיד של הדופן ורושם למסה באזור כיס המרה עם חדירה לרקמת הכבד בסמוך . הממצאים יכולים לייצג קרצינומה של כיס המרה יתכן עם פיזור משני .נחוצה קורלציה היסטולוגית . אבי בן 64 היה מאושפז לפני כ 3 חודשים עקב דלקת בכיס המרה אם אבנים מרובות. הרופא אומר שזה מצב מתקדם ושזה סרטן מתקדם מאוד ולא ניתן לנתח בשלב זה ואם בכלל. יום ראשון אמור לבצע ביופסייה בכבד האם לדעתך זה מצב מתקדם או שיש סיכוי לנתח הוא מאוד סובל מכאבים בכיס המרה ? אודה לך אם תוכל לעזור לי.

אכן מדובר בממצאים מתקדמים אך כדי לדעת במ המדובר יש לבצע ביופסיה .

מנהל פורום סרטן הכבד