שאלה בנוגע לגרורות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

22/06/2013 | 10:35 | מאת: אלגרו

לד"ר שנירר שלום רב, אמא שלי, בת 88, החלה טיפול כימותרפי הכולל AVASTIN +FOLFOX הטיפול ניתן כמובן לאחר אישור בדיקת KRAS.את ה-AVASTIN היא מקבלת במינון 100% ואילו FOLFOX במינון 80 % בגלל הגיל ומצבה הכללי. הטיפול נעשה באמצעות פורט כל שבועיים והרופא המטפל אמר לה שלאחר 6 טיפולים יהיה ניתן לעשות הערכה מחדש של מצב הכבד. זאת, לאחר שבדיקת PET-CT אישרה שמדובר בשני נגעים בסגמנט 7-8 וכן בסגמנט 3 לאחר שעברה בשנה שעברה ניתוח כריתת צקום שהגידול הוגדר ברמה 3.בלוטת לימפה אחת מתוך 16 הייתה נגועה במחלה. עליי לציין שאחרי הניתוח קיבלה כדורי XELODA במינון 2000 מ"ג ליום, אך נראה שהמחלה הייתה חזקה מן הטיפול. עד כה היא עשתה טיפולים ובדיקות הדם והשתן תקינות, מלבד ירידה קטנה בהמוגלובין ובמספר הכדוריות האדומות. שאלותיי: 1- האם טיפול כימותרפי כמו שלה עשוי לעזור בצימצום גודל הגרורות או אפילו לעכב בקצת את התפשטות המחלה? 2- רופא מומחה מנת שבדק אותה טען שאולי יהיה ניתן לנתח אותה אם יתברר שהגרורות קטנו. האם אתה בעד ניתוח כזה בגילים אלה? בבדיקת אקו-לב שנעשתה על פי דרישת אותו מומחה נמצא שהכל תקין. 3-האם זה נכון שקצב התקדמות המחלה אצל אנשים מבוגרים יותר איטי מארש אנשים יותר צעירים? מה ידוע לך על כך? 4-האם אתה בעד כימואמבוליזציה של הכבד? זאת, לאחר שאותו מומחה קבע שטיפול RF כרגע לא בא בחשבון, היות שאחד הגידולים יושב סמוך מאוד לכלי דם וכי תהליך של RF יכול להיות מסוכן . 5- כיצד נעושים הערכה מחדש של הכבד? האם זה כולל בדיקות מיוחדות או סי.טי או שניהם ומה ניתן לעשות במידה שלא תהיה תגובה חיובית ל-avastin+folfox? בתודה מראש ובאיחולי כל טוב.

שאול שלום שאלת הרבה ראשית ניתן לתת ארבע קורסים ולברר האם הגרורות בכבד קטנו כך נוהגים בעולם הרחב אם רוצים לנתח . אם הגרורות בכבד לא גדלו או קטנו ניתן לחשוב על ניתוח במידה והגיל והמצב הפיזי אינו מפריע הוצאת הגרורות הבודדות חשובה להארכת חיים הערכה נעשית באמצעי הדמיה שציינת ואם אין תגובה יש עוד קוי טיפול כימי

מנהל פורום סרטן הכבד