שאלה בנושא נגעים של הכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

14/04/2013 | 18:19 | מאת: רונדו

לד"ר שלום רב, אמא שלי, אשה בת 86, עברה לפני שמונה חודשים ניתוח להסרת הצקום ה-cecum נכרת בגלל גידול סרטני שנתגלה בו.ביופסיה של הגידול הראה שהיה מדובר בגידול דרגה 3, בגלל שמתוך 16 קשרי לימפה שהוסרו בניתוח, אחד היה נגוע בסרטן. לאחר טיפול של חצי שנה בכדורי קסלודה-כמותרפיה -אמא הפסיקה את הטיפול, ואולם לפני חודשיים נתגלה -בבדיקה שיגרתית- שערכי המרקר CEA עלו ל-11.על מנת לברר האם הסרטן התפשט, האונקולוג שלח אותה לבדיקת PET-CT ובממצאים של הבדיקה נכתב כך: ראש צוואר-ללא קליטה פתולוגית. ריאות- אין לראות קליטה פתולוגית.קליטות מוגברות בשערי הריאות-גרנולומטותי. בטן ואגן: קליטות פתולוגיות בנגעים היפודנסיים גדולים בשתי אונות הכבד-באונה הימנית בסגמנט 7 או 8 ובאונה השמאלית , יתכן בסגמנט 3. שלד, שריר ורקמה רכה:קליטה מוגברת דיפוזית בכתפיים ובמרפק. לסיכום: גרורות בשתי אונות הכבד. שאלותיי: 1- האם בעצם מדובר על סרטן הכבד ואם כן באיזה שלב הוא? מה פירוש נגעים היפודנסיים? 2- אם מדובר בסרטן- מהו הטיפול המקובל או הרצוי במקרה של אמא ובגיל שלה? האם יש טיפול כימותרפי או ניתוח או כל טיפול אחר? בכבוד רב ובתודה מראש.

לא מדובר בסרטן הכבד קרוב לודאי אלא בגרורות מהסרטן הראשוני לכן יש לבצע ביופסיה כלומר לקחת חלק מרקמת הכבד תחת אולטרטסאטנד או סיטי ולברר במה מדובר .בד"כ זה גרורות מהסרטן הראשוני כך שהגב"נמצאת כיום בשלב 4 של מחלה . יש טיפול כירורגי במידה ומס הממצאים בכבד קטן אךלפני כן יש לתת טיפול כימי יחד עם ביולוגי והשאלה האם בגילה הגב" תוכל לסבול הטיפול. יש לפנות לשם כך לרופא מטפל.

מנהל פורום סרטן הכבד