סיבוך אחר ניתוח בשל צריכת ארביטוקס

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

08/03/2013 | 08:44 | מאת: חני

שלום אמא שלי בת 71 חולה בסרטן מסוג SSC סקווארם קרצינומה שהתחיל בעור ושלח גרורות לכבד. כרגע היא מטופלת בארביטוקס. בנוסף היא נפלה ושברה את צוואר הירך ועברה ניתוח. אך הפצע של הניתוח לא מתאחה והוא מפגש המון נוזלים. בדקו והפצעלא היזדהם. אך הרופאים חוששים שהפצע לא מתרפא בגלל שהיא לוקח ארבטוקס. האם ידוע למישהו בעיה כזאת של בעית איחוי של פצעים בזמן לקיחת הארביטוקס? אם כן, מה ניתן לעשות ????

בזמן טיפול כימי הבעיה ידועה לגבי ארביטוקס יתכן שהתרופה הביולוגית מונעת באמצעות מנגנון בלימה של התאים שעל כך היא עובדת לריפוי הפצע .ראשית יש להפסיק למן מה את ההתרופה ולראות האם יש ריפוי או סימני ריפוי .ושנית פני לרופא המטפל וראי האם אכן זו הבעיה וניתן לעשות משהו בקשר למחלה הסרטנית והאם ניתן להפסיק לזמן מה הטיפול.

מנהל פורום סרטן הכבד