גרורה בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

23/03/2011 | 19:23 | מאת: אנה שפירא

לפני כשנתיי אובחן אצל אבי סרטן המעי הגס. הוא נותח ועבר ידרה של טיפלוים כימוטרפיים. לפני כשבועיים התגלתה אצלו גרורה בכבד בגודל של 4.5 ס"מ. מה הם סיכויי ההחלמה שלו ומה הסיכויים שזה ימשיך להתקדם לאיברים אחרים בגוף? אבי בן 57, בריא, במשקל תקין ובעל עבודה פיזית (לא יושב במקום) וללא רקע כלשהו במחלות כאלה או אחרות.

מדובר לפי הרשום במחלה גרורתית יש לתת תחילה טיפול כימוטרפי יחד עם טיפול ביולוגי במידה ואין התפשטות או הגדלת הגרורה יש לשקול ניתוח ורק לאחר מכן ניתן יהיה לחזות את האפשרויות

מנהל פורום סרטן הכבד