חוסר תפקוד בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

25/03/2007 | 21:22 | מאת: מתנאל

לפני כמה חודשים גילו אצל סבתא שלי סרטן בכבד ובנוסף גם מחלת הצהבת שהתפרצה באותו הזמן,הרופאים לא מטפלים בה בגלל גילה המבוגר,עכשיו אנחנו אצלה מנסים לעזור לה ולתת לה להנות במן שנשאר,אך כמה בעיות נפוצות קורות והרי אחת. בגלל חוסר בחלבונים נוצרים נוזלים ברקמות,(רגליים ובטן נפוחות מאוד)עכשיו השאלה היא אם קיימת דרך להוסיף חלבונים לגוף כדי שישאבו את המיים,או להוציא בדרך מסוימת את הנוזלים מהרקמות,ניסו בדרך של ניקוז אך זה לא הצליח. אשמח לתשובה במהרה בתודה מראש!!

תשובה לשאלה היא קשה כיון שקיים חוסר איזון אוסמוטי בגוף עקב חוסר בחלבון .אפשר לפנות לדיאטנית בנושא. אפשר לתת תרופות משתנות .ומעל לכל רופא מטפל צריך לבדוק היטב את מצבה

מנהל פורום סרטן הכבד