סרטן המעי - דחוף!

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

28/09/2010 | 09:34 | מאת: מצליח

שלום. אבא שלי (כיום בן 66) עבר לפני שלוש שנים ניתוח כריתה של גידול סרטני במעי הגס. הוא הוגדר כשלב שלישי וקיבל כימותרפיה (Flourouracil) ו-30 הקרנות על אזור הגידול. שנתיים וחצי אחרי הניתוח, גילו לו שוב גידול סרטני על המעי הגס ועבר ניתוח חוזר. קיבל Avastin בשילוב Oxaliplatin וכן שוב פעם Flourouracil. הטיפול הנ"ל לא ממש מסייע לו, כך לפחות מראה ה- CT/PET אשר הבחין בהתפשטות של הגרורות לעבר הכבד. כמו כן, לחץ הדם של אבי ממש גבוה ונמצא בסיכון. לכן, הוחלט להפסיק את הטיפול הנוכחי ולעשות הערכת מצב מחודשת לגבי מצבו. אני מעוניין לדעת אלו אפשרויות קיימות כעת עבורו? אלו תרופות ניתן לקבל כעת לאחר ההפסקה של ה-Avastin? האם ישנו מנגנון שיכול לבדוק את התאמתן מראש למצבו של אבי, ולו בכדי למנוע שוב פעם את מסע התלאות הזה? תודה מקרב לב, מצליח

יש אפשרות של טיפול רדיואקטיבי ישירות לכבד אם אתה מעונין אתה יכול לפנות אלי. בנוסף יש אפשרות לבדוק על גבי הגידול גנים מסוימים ובמידה והם ללא מוטציה יש אפשרות לטיפול ביולוגי אחר .

מנהל פורום סרטן הכבד