יש מה לדאוג לאחר בדיקת דם ?

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

11/05/2010 | 23:43 | מאת: ריילי

שלום רב ד"ר, עשיתי בדיקות דם תקופתיות והכל יצא רגיל ובנורמה פרט לבדיקות המתייחסות לכבד - AST הינו 41 U/L (טווח של 0-35), ALT הינו 57 U/L (טווח של 0-45). אני לא לוקח תרופות כלל, לכן אין כל השפעה בסגנון כזה. חשוב לציין - שבבדיקות דם הקודמות שלי, לפני שנה, גם כן שני מדדים אלה היו גבוהים אך עדיין בתוך הרף העליון של הטווח. האם לדעתך ישנו צורך שאפנה לרופא המתמחה בתחום למען בדיקות ממשיכות או שכל עוד אין כאבים או צהבת, אני יכול להיות רגוע (אין היסטוריה רפואית של סרטן כבד במשפחה). תודה רבה וסופ"ש נהדר, ריילי.

אם אתה חושש ממשו אזי טוב שרופא יראה אותך . שנית במידה ואתה סובל מעודף משקל עליך להוריד . הבדיקות שאמרת אינן מוכיחות על מחלה כל עוד לא הוכחה ,כל מחלה .

מנהל פורום סרטן הכבד