תרופות לטיפול בסרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

11/05/2010 | 08:35 | מאת: ארליך מנשה

ד"ר יקר, אחותי (65) חולה בסרטן המעי הגס עם גרורות לכבד ולריאות. היא עברה בהצלחה ניתוח להסרת הגידול. לגבי הגרורות – מבקשים שתתחיל בטיפול ביולוגי של Erbitux או של Avastin או של Vectibix. אם הבנתי נכון, חלק מהתרופות הללו אינן אמורות להינתן לבד אלא בשילוב תרופה נוספת. בכל אופן, סוג הטיפול תלוי בבדיקות גנטיות שעליה לעבור, ככל הנראה בגלל שגם לאבא שלנו ז"ל היה סרטן במעי הגס. רציתי לדעת האם מדובר בתרופות מאריכות/מצילות חיים? האם הן נמצאות בסל התרופות? כיצד ניתן לחזות מראש איזו תרופה או טיפול יותר מתאים עבורה? בהנחה ושלוש התרופות הנ"ל ממומנות על ידי קופת החולים (בטח הן לא זולות), האם ניתן לעבור מטיפול לטיפול או שמאושר רק טיפול אחד וזהו? או אולי לקחת אותן במקביל? בברכה. ארליך מנשה.

אבסטין מאושרת בקו ראשון טיפולי בלבד . ארביטוקס מאושרת בקו טיפולי ראשון בתנאי שהגרורות נתיחות . וקטיביקס או ארביטוקס מאושרות לקו טיפול שלישי. כל התרופות באות בשילוב עם טיפול כימי . לגבי וקטיביקס או ארביטוקס יש לברר מוטציה לKRAS כל התרופות שהזכרתי אמורות להאריך חיים.

מנהל פורום סרטן הכבד