ייעוץ דחוף - גרורות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

10/04/2010 | 17:48 | מאת: ל.א

שלום רב. התיאור הוא כזה:בסוף פברואר 2009 אושפזה אמי באופן דחוף במחלקה האונקולוגית, עקב התלקחות מחלתה תוך כדי טיפול ב Tamoxifen שלא מנע התפתחות כבדית ובטנית. ההתלקחות התבטאה בצהבת עמוקה, גרורות מרובות בכבד, מיימת ולמעשה התקבלה ב Pre hepatic stupor. טיפול במשלב CIS+5FU הביא לשיפור דרמטי ולמעשה חזרה לתפקוד מלא כולל היעלמות הצהבת, שיפור בתפקודי הכבד והיעלמות המיימת. בתום 5 חודשים של טיפול, סבילותה הגופנית לטיפול הכימי הולכת ונעלמת וחוזרת לטיפול הורמונאלי אחר ובמקום הטמוקסיפן (שהפסיק להשפיע) טופלה ב Femara עקב כישלון של טיפול ב Femara , לאחרונה חלה התדרדרות במחלה – חולשה קשה מאוד, ירידה במשקל ואף היווצרות של נוזל פלארלי בכמות גדולה. עברה ניתוח Talcage ומאז מבוצע ניקוז (ע"י פלורקס) באופן עצמאי ע"י המשפחה. כיום עם צהבת קלה (בילירובין 3), חולשה ניכרת וחוסר תפקוד. מה מוצע לעשות ולמי מומלץ לפנות? אודה להתייחסותך.

לא ציינת האם מדובר בסרטן השד ואם כן יש לפנות לרופא מומחה בסרטן שד מכל מקום יש להחליף טיפול ואולי להחליף לכימוטרפיה

מנהל פורום סרטן הכבד