סרטן הכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

13/05/2009 | 00:02 | מאת: מירי

שלום רב דר' יצחק רציתי לקבל יעוץ סבא שלי הובחן לפני שלושה שבועות בסרטן הכבד...לא מצאו את הגוש עצמו מצאו רק את הגרורות שהתפשטו גם לריאות אך את הגידול לא מצאו אחרי כל הבדיקות הנדרשות קולונוסקופיה גסטרו סיטי וכו'...המצב שלו מתדרדר מיום ליום הוא פשוט נובל כמו פרח מיום ליום כעט הוא לא אוכל ולא שותה גם תרופות הוא לא יכול לשתות כי קשה לו כי תמיד יש לו טעם מר בפה הוא מזהה את כל בני המשפחה ומתפקד מבחינה שכלית בצורה טובה השאלה היא שכעת הוא בבית חולים כבר שלוש וחצי שבועות ורצינו לקחת אותו לבית שיהיה איתנו ברגעיו האחרונים אך בבית החולים אומרים שעדיף להעביר אותו למוסד אנחנו חושבים שאם נעביר אותו למוסד הוא עוד יותר יכנס לדיכאון וככה נאבד אותו מהר יותר אנחנו לא יודעים מה לעשות אם לנסות שיהיה במוסד כמה ימים ואחרי זה לקחת אותו לבית למרות שבבית זה בלתי אפשרי מבחינה רפואית או לקחת אותו ישר לבית....ועוד שאלה שהכי קשה לי ...מה משך זמן חייו של אדם שכבר נמצא במצב מתקדם כמו שלו של אי תפקוד מלא של הכבד כרישי דם בריאות וגרורות בריאות אבקש תשובה כנה כמה שזה כואב כי הרופאים בבית חולים לא כ"כ מספקים לי אישית תשובה ברורה תודה רבה רבה רבה מראש מירי

שלום לך אכן במצב זה במידה ואתם ערוכים בבית עדיף שהחולה יהיה עם בני משפחתו.ואת צודקת . לגבי זמן ההיותרות בחיים אזי הוא קצר וחובתו של הרופא המטפל ליידע אוכם בערך כמה זמן לדעתו יש לפציינט לחיות

מנהל פורום סרטן הכבד