גרורות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

09/04/2009 | 23:04 | מאת: רוחי

ד"ר שנירר שלום אימי כבת 84, בדרך כלל אישה בריאה , לאחרונה התגלה גוש בשד ימני בגודל 0.84 - 1.24, לאחר ביצוע ביופסיה, בהמשך בוצע סיטי והתברר כי קיימים גידולים בכבד, באונה הימנית 5.6 באונה השמאלית 6.04 ככל הנראה גרורות מהמעי הגס - טרם הוברר כי לא בוצעה קולונוסקופיה (לא הומלץ בשל גילה ומצב הכבד) שאלתי : האם כדאי לבצע את הבדיקה והאם יש טיפול ללא ביצוע הבדיקה ? אודה על תשובתך הדחופה לאור מצב הכבד

יש לבצע את הדיקה כיון שאם יש ממצא במעי הגס חס וחלילה עלול להיוצר מצב של חסימת מעיים ואז מנתחים במידית. וכן יש לברר האם הממצאים בכבד הם ממקור שד אולא . שלישית לגיל אין חשיבות במקרה שיש לטפל במחלה!

מנהל פורום סרטן הכבד