סרטן כבד - ראשוני - מצב נואש

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

06/02/2009 | 22:34 | מאת: אסי

שלום רב, לפני כחודשיים הודיעו לנו כי לאבי יש HCC , עם גידול אחד גדול באונה הימנית - סגמנט 6 בגודל 4.5CM, הוצע לנו לעשות cemoimobalization ,( אבי סובל ממספר מחלות נוספות , בהן סכרת , אפילפסיה ) כמובן שהסרטן הוא תוצאה של chirosis שנמשך מעל 20 שנה ,במהלך הטיפול התברר " כי לא ראו טוב ב MRI " ויש יותר מגידול אחד , אלה בעצם שלושה גידולים , נאמר לנו כי טיפלו בכל השלושה . שבועים לאחר הטיפול הישיר של כימואמובליצזיה בכבד - התדרדר מצבו הכללי של אבי , תוך בלבול ואי התמצאות , לצד ירידה חדה במספר הליקוציטים בדם , באישפוז במשך 20 יום , ייצבו את מצבו, במהלך האישפוז נעשתה לו בדיקת CT שהראתה גידול נוסף גדול מאוד באותה אונה. מעבר לגידולים שנתקפו בכימו., השתחררנו מבית החולים עם מימת מרובה בחלל הבטן ועם ערכים לא מזהירים בבדיקות הדם . אנו מלאי תחושה כי הכימו עורר את המחלה עד מאוד וגרם להתגברותה , הרופאים המטפלים בו טוענים כי כל האונה הימנית מסורטנת ולא ניתן לעשות כלום אלה לשבת ולחכות לסוף המר ... 1. ברצוני לשאול האם יתכן כי טיפול הכימואמובליזציה עורר התגברות המחלה הגידולית בכבדו של אבי. 2. בהתחשב במצבו הכללי הקשה של אבי וכל המחלות המתוארות מעלה האם יש מה לעשות , האם ישנה תרופה שיכולה להאריך את חייו , כמו Nexavar , האם זה יכול לעזור ולו במעט . כרגע הוא עם מיימת רבה בבטן , וראות מלאות מיים גם כן 3. האם לא ניתן להסיר אונה נגועה זאת , למרות מצבו הלא פשוט של אבי אשמח לתגובה במהירות האפשרית , שעון החול שלנו כבר רץ... אסי

במצבו של אביך לפי התיאור שנתת קרוב לוודאי שלא ניתן לנתח . הטיפול בנקסבר טוב רק למי שאין מיימת ונוזלים בראה . הטיפול שביצעת לכבד יתכן ולא צלח .או לא השפיע . ממליץ אם תרצה שאבדוק את אביך .אם לא ניתן לתת טיפול לכבד באמצעות חומר רדיואקטיבי .

מנהל פורום סרטן הכבד