כבד מוגדל

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

18/06/2008 | 08:42 | מאת: א א

שאלתי היא. לאחר C.T הממצא אומר כבד מוגל ובתוכו לקויים מרובים מתאימים לתהליכים משניים. שאר הדברים בממצא תקינים כמו: בלוטול אדרנלים, טחול, לבלב, כליות וכו'. מה פרוש ממצא זה?

פירושו שיש ממצאים לא תקינים בכבד היכולים להתאים לגרורות

זא ממצאים המתאימים לגרורות יש לברר בביופסיה מה המקור

25/06/2008 | 10:49 | מאת: א א

דבר ראשון תודה רבה. בהמשך לממצאים החולה עבר בדיקת לקולונוסקופיה עם סופודקס. והממצאים שהכל נורמל. והאבחנה observation- patient under observation הרופא שלח לגסטרוסקפיה . ואמר שלדעתו יצטרכו ביופסיה. לפי ידעתך מהיכן יתכן המקור הראשוני ומהן ההשלכות.

11/09/2008 | 13:58 | מאת: yehodit

בתאריך 11.9.08 עשיתי אולטראסאונד בטני עליון ותחתון ויצא התשובה הבאה : כבד מוגדל במקצת באונה הימינית תת סרעפתי מוקד אקוגני מעוגל המתאים להמנגיומה 1.1 ס"מ דרכי מרה וכיס מרה תקינים . לפי תשובה קודמת המנגיומה הודגמה גם בתאריך 3.7.03 הממצא ללא שינוי. רציתי לדעת מה זה אומר ההגדלה של הכבד כי בשאר הפעמים לא היה הגדלה של כבד היה רק הנגיומה אודה לך אם תחזור אליי בהקדם

מנהל פורום סרטן הכבד