סטרואידים

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

13/06/2008 | 00:15 | מאת: רן

שלום דוקטור, אני מטופל אצל אנדוקרינולוג ונרשם עלי לקחת סטרואידים אנבוליים (סוסטנון 250) חיפשתי באניטרנט מידע על AAS ומצאתי המון תופעות לוואי וסכנות הכרוחות בנטילת התרופות הללו. ידוע לי כי זה בפיקוח רפואי אז לכאורה אין לי ממה לחשוש... אך קראתי כי יש תהליך ניקוי, (בד"כ מפתחי גוף מתחרים שנוטלים AAS) שנקרא דהטוקיסיפיקציה על מנת לא להיפגע מהרעלים של התרופות הללו שכן יכול להגרם סרטן בכבד... האם זה נכון? הסטרואידים שנותנים לפציינטים אכן עד כדי כך רעילים וגורמים לסרטן אם לא מבצעים תהליך ניקוי? איך ניתן לבצע אותו? האנדוקרינולוגית שלי לא הזכירה לי דבר על תהליך הניקוי... האם בתרופות הללו יש רכיב בעייתי שמהן הו עשויות והוא מסוכן לכבד? בתודה ולילה טוב, רן...

אינני מבין עס מה הקביעה בנאמר! אם יש חשש כלשהו ממתן תרופות אזי דיון עם רופ אטפל עשוי לפתור בעיה זאת ין זה נכון שאלה התרופות הגורמות לסרטן .

מנהל פורום סרטן הכבד