סרטן בשלפוחית השתן עם גרורות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

02/04/2008 | 21:05 | מאת: gil

גילו אצל דוד שלי (בן 68,בבדיקת PET CT) סרטן בדופן החיצונית של שלפוחית השתן בקוטר של כ- 50מ"מ, עם גרורות בכבד בשתי הכנפיים בקוטר של 48מ"מ, בקישריי הלימפה 18מ"מ ובגב באישאס 18 מ"מ. פרט לכריתת השלפוחית, מה עוד הם הטיפולים? מה אחוזי ההצלחה? האם הגידולהעיקרי והגרורות נחשבים גדולים או עדיין נחשבים קטנים וברי טיפול?

ראשית אין לכרות השלפוחית במידה ויש גילוי בו זמנית של גרורות בכבד . יש לטפל בכימוטרפיה בלבד אחוזי ההצלחה בסביבות 10 עד 20 אחוז .

מנהל פורום סרטן הכבד