טיפול בנגע בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

12/03/2008 | 12:17 | מאת: אריק

אצל בן משפחה בן 70 עם היפטיטס B (לא פעיל), סי טי טען להמנגיומה לא טיפוסית, ה- mri טען לחשד ל- hcc בסגמנט 4A בכבד (כ- 3 ס"מ). הוצע לנו טיפול בכמואמבוליזציה באמצעות צינתור בכבד, כמו כן נאמר לנו שאבלציה באמצעות RFA אינה אפשרית בגלל מיקום הנגע (תת-סרעפתי). כמה שאלות: עד כמה מסוכנת כמואמבוליזציה מבחינת תופעות הלוואי של כימותרפיה? האם יכול לעורר את היפטיטס ?B) שמעתי על טיפולים אחרים פחות פולשניים ושלא מערבים כימותרפיה כמו: http://www.miok.co.il/news3.asp?sm=1&md=1&n=3777&mnt LITT - טיפול חום ע``י לייזר מכוון ע``י MRI - FUSהרס ע``י חימום שמקורו חיצוני ע``י אולטרה סאונד ללא חדירה שמעתי שנעשה לשרירנים ברחם (או משהו כזה). האם הטיפולים הללו ניתנים בארץ לנגעים בכבד והייכן? והאם ניתן לעשות אותם בחו"ל? האם הם יעילים יותר ופחות מסוכנים? תודה, אריק.

כל הטיפולים ניתנים בארץ כל הטיפולים שהוזכרו הם פולשניים . כמואמבוליזציה לדעתי פחות מומלצת כיום אם ניתן לתת טיפול לתוך הכבד עם טיפול בסירטקס .טיפול המבוסס על גרגירים רדיואקטיביים .

22/03/2008 | 20:32 | מאת: אריק

תודה על תשובתך ד"ר שנירר. האם הטיפול בסירטקס יותר יעיל ופחות מסוכן, האם הוא מתאים גם לנגעים שלא ברור אם הם HCC? הייכן הוא ניתן בארץ? הייכן ניתן טיפול ה- LITT בארץ? האם אפשר לעשות את טיפול ה- FUS בחו"ל? בתודה, אריק.

מנהל פורום סרטן הכבד