בדיקת CA

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

31/10/2007 | 21:47 | מאת: אור

שלום רב ד"ר שניידר, שאלתי היא בקשר לאמי (בת 57): לפני 4 וחצי שנים התגלה לה סרטן השחלות ללא גרורות- היא עברה ניתוח להסרת הרחם והשחלות, וכן טיפולים כימותרפיים. לפני 3 וחצי שנים- גרורה בטחול. שוב- היא עברה ניתוח נוסף. מאז, בדיקות CA אחת לחצי שנה. הכל תקין. היום היא קיבלה תוצאות של CA 125 CA 15-3 CEA CA 19-9 הכל בגדר הנורמה למעט CA 19 שיצא 32 שאלתי היא- האם יש בזה כדי להעיד על ממצא כלשהו? אשמח אם תענה לי בהקדם שכן בדיקת סי.טי (שנקבעה ללא קשר לתוצאת הבדיקה) היא רק לעוד שבועיים. (אגב, לפני שנתיים הייתה לה בדיקה אחת עם הערך 27 ואז זה נחשב בגדר הנורמה. משום מה הורידו את הגבול העליון של הנורמה מ 30 ל 18. מה עומד מאחורי השינוי הנ"ל?) רב תודות על עזרתך.

בדיקת הסמן אינה מדויקת יש לחכות לבדיקת ההדמיה .הגבול העליון עדיין הוא בסביבות השלושים

04/12/2007 | 17:02 | מאת: איתן

שלום!עשיתי בדיקת ca והערכים שלי יצאו -18 מה זה אומר בבקשה?

04/12/2007 | 17:06 | מאת: איתן

שלום!אני בן 29 ועשיתי בדיקת ca והערכים שלי יצאו -18 מה זה אומר בבקשה? תודה רבה!

מנהל פורום סרטן הכבד