סרטן בדרכי המרה - תוצאות אבחנה פתולוגית

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

16/08/2007 | 18:55 | מאת: משה

קיבלת תוצאותהאבחנה הפתולוגית של אימי והייתי רוצה לקבל הסבר על הממצאים. להלן האבחנה: Cholecystectomy - Small focus of moderately to poorly differentiated adenocarcinoma. Depth of invasion difficult to assess due to poor orientation of fragment. Cholelithiasis ans severe chronic cholecystitis with cholesterol granulomas, fibrosis AND xanthogranulomatous areas are also present

מדובר בסרטן של כיס המרה . לסוג זה של מחלה הטיפול העיקרי הוא כירורגיה. במידה וחוזרת מחלה אזי מוסיפים כימוטרפיה . מכל מקום במידה והכירורגיה שבוצעה הייתה טובה ואין שארית גידולית ואין גרורות אזי יש לצפות להארכת חיים במידה ולא אזי טיפולים כימיים ינתנו ואז על פי התגובות של החולה נידע להעריך המשך טיפוליץ

מנהל פורום סרטן הכבד