מעי גס עם גרורות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

20/06/2007 | 15:01 | מאת: אלי

שלום דר' שנירר, המקרה: סרטן מעי גס גרורתי (קטנות ומרובות בכבד- small AND diffused) מרקרים CEA ו- CA19-9 גבוהים תפקודי כבד בנורמה למרות מעורבות אקסטנסיבית בכבד. שאלתי: על מה יכולה להעיד העובדה שתפקודי הכבד בנורמה? האם קיימת אפשרות של כשל מסוים במערכת החיסונית (יתכן אי יכולת לזהות את הגידולים ככאלה), דבר המונע תגובה אימונולוגית למצב האינפלמטורי בכבד? סיבה אחרת?

במידה ואכן מדובר בסרטן כבד כאשר הכוונה שהגידול מוכח פתולוגית .אזי המשמעות של אנזימי הכבד היא שאכן יש עדיין רקמת כבד פעילה ומשמעות המרקרים הגבוהים שאת המס לא מסרתה שיש מחלה פעילה.

20/06/2007 | 18:02 | מאת: אלי

דר' שנירר תודה על תשובתך. כן מוכח פתלוגית.לא סרטן כבד אלא גרורות של מעי גס בכבד. למיטב הבנתי, זה שיש עדיין רקמת כבד פעילה מסביר את העובדה שהאדם עדיין בחיים. מן הסתם, אחרת המצב היה שונה. זה עדיין לא מסביר את עובדת אנזימי הכבד הנמוכים (בטווחי נורמה). מצופה שגרורות מרובות בכבד, יגרמו לאנזימי הכבד להיות גבוהים (לפחות מעט) ולו בגלל שהכבד מתאמץ יותר מן הרגיל, או כתגובה לתהליך הדלקתי. אם כך, מה לדעתך ההסבר היותר קביל לכך שהאנזימים בטווחים נורמליים, למרות קיומה של מחלה פעילה (CA19-9 גבוה ועולה בהתמדה) ומתקדמת (מגובה בבדיקות הדמייה)ולמרות הגרורות המרובות בכבד? ההנחה של כשל של מערכת החיסון להגיב לתהליכים האינפלמטוריים שיוצרות הגרורות בכבד לא נראית לך? בתודה מראש

מנהל פורום סרטן הכבד