נגע בבדיקת CT ובבדיקת MRI

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

29/03/2018 | 11:54 | מאת: יעלה

שלום, בת 64, יש לי שחמת (צירוזיס) עקב כבד שומני, וכן ספלנומגליה. בבדיקת MRI בטן מתאריך 11/2017 נמצא בכבד "באונה הימנית מודגם מוקד זעיר היפר-וסקולרי בגודל 7 מ"מ, אין לשלול HCC זעיר - למעקב צמוד עם בדיקת MRI ביקורת בעוד 3 חודשים". בבדיקת CT כבד שביצעתי לפני מספר ימים (עברו 3 וחצי חודשים מבדקית ה- MRI) נמצא: "נגע מואדר בקוטר של 15 מ"מ, מזוהה באונה הימנית של הכבד ומשיק לפונדוס כיס המרה. הממצא בולט בהשוואה לבדיקת ה- MRI. אין לזהות נגעים מואדרים נוספים. קיים שינוי היחס בין אונות הכבד." בסיכום הם כתבו: "תהליך מואדר עם WASHOUT באונה הימנית של הכבד, בולט מעט יותר בהשוואה לבדיקת ה- MRI. הממצא חשוד." ברצוני לשאול: 1. האם זהו נגע סרטני? 2. האם אפשר להסיר את הנגע בניתוח? מה הטיפולים האפשריים בנגע? 3. תוך כמה זמן כדאי להסיר את הנגע? 4. לפי הבדיקות הוא גדל מ 7מ"מ בנובמבר 2017 לגודל של 15מ"מ בתוך 3 וחצי חודשים. האם זה גדל מהר? 5. לאחר ממצא כזה, כל כמה זמן כדאי לחזור על בדיקת MRI או CT של הכבד? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות? 6. האם כדאי לקבוע תור לאונקולוג בנוסף לרופא הגסטרו? 7. במידה וזה נגע סרטני, האם כדאי לבדוק שאין סרטן מפושט בגוף (וכיצד בודקים זאת)? האם אפשר להסיר את הנגע הזה ובכך למנוע סרטן מפושט? אני מודאגת מהתוצאה ואודה מאוד לתשובתכם, יעלה

לפי התיאור שלך יש חשיבות לנסות לבצע ביופסיה או לחילופין באם אפשר לנתח את הנגע הבעיה זה התירו סיס שלך .לכן עלייך להיוועץ במומחה כבד גסטרו ומומחה כבד כירורג קודם . על יתר השאלות ניתן לענות לאחר שהמטפלים בך ישלימו בירור.מס השאלות עצום את יכולה לבוא לקליניקה ולקבל תשובות יותר מעמיקות תודה וחג שמח

מנהל פורום סרטן הכבד