סיטי בטן+אגן- מבקשת התרשמותכם,ודעתכם

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

23/04/2017 | 19:12 | מאת: בתיה

ממצאים: בסיסי ריאות שמורים. ללא תפליט פליאורלי או פריקרדיאלי. בסגמנטים 5-4 של הכבד מודגם נגע היפודנסי עם גבול בלתי סדיר,מקבל האדרה הטרוגנית עם אזורים היפודנסים מרובים. 9 ס"מ. * גודל הממצא זה כ 7 בכבד הודגמו מספר נגעים ציסטים חלקם גדלו בהשוואה לבדיקה הקודמת. 7.4 ס"מ. * 5.4 ס"מ ל- 5.2 * לדוגמא בסגמנט 4 נגע היפודנסי כנראה ציסטי גדל מ- 4 2.4 ס"מ. * 1 ס"מ ל- 2.2 * נגע ציסטי בכיפת הכבד גדל מ- 0.9 5.6* 5.1 ל- 4.7 * 4 ככל הנראה ציסטי גדל מ- 3.8 HU - נגע היפודנסי בסגמנט 5 של הכבד בעל צפיפות ללא הזרקה של ח"נ כ ס"מ. 0.4 ס"מ. * מוקד היפודנסי חדש בסגמנט 7 של הכבד בגודל כ- 0.2 2.7 ס"מ, ללא שינוי משמעותי. * 4 בגודל כ- 1.8 A נגע מעט היפודנסי לא ספציפי בסגמנט מודגמות קשריות לימפה ברוחב עד כ- 1 ס"מ בשער הכבד. דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינן מורחבות. הטחול במימדים תקינים ללא ממצא. הלבלב על מרכיביו במימדים תקינים. האדרנל השמאלי נראה מעט מעובה. האדרנל הימני ללא ממצא. הכליות במנח וגודל תקינים, ללא עדות להידרונפרוזיס. לא זוהו ממצאים בלולאות המעיים. אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות. בסריקת האגן אין עדות להגדלת בלוטות איליאקליות או מפשעתיות. שינויים טרשתיים באאורטה וענפיה. שלפוחית השתן ללא ממצא. gland? nilohtraB- 1.2 ס"מ ממצא ב * הימנית בדומה לבדיקה קודמת מודגם ממצא דנסי בגודל כ 1.1- majora aibal- ב מומלצת קורלציה לבדיקה גניקולוגית. ללא נוזל או אוויר חופשי בבטן. שינוים ניונים בע"ש המותני ללא הרס עצם. סיכום: נגע הטרוגני באונה הימנית בסגמנטים 5-4 של הכבד- ממצא חדש בהשוואה לבדיקה הקודמת. באבחנה מבדלת:תהליך משני או קובץ של תהליכים משניים,תהליך ראשוני - לימפומה

24/04/2017 | 05:52 | מאת: תשובה

לאור הממצאים והחשד לימפומה יש לבצע ביופסיה מהכבד ולפנות לרופא מומחה המטולוג

כיון שרק סיטי הובא בלי שום הערכה קודמת אזי יש לברר האם ניתן לבצע ביופסיה מהכבד ולאור הסיכום של חשד בלימפומה נא לפנות להמטולוג

מנהל פורום סרטן הכבד