שאלה על בדיקת סיטי בטן

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

15/04/2021 | 17:57 | מאת: מיכל

שלום רב, בת 55. בפענוח ct בטן נוכחי נכתב: בכבד נצפו 6 תהליכים עגולים הגדול שבינהם מקוטר 1.8 ס״מ חלקם מתאימים לציסטות האחרים קטנים מידיי לאפיון. - תהליכים היפודנסיים קטנים מרובים פזורים על פני הכבד טיבם לא חד משמעי ———————————————————- בct מ2010 נכתב: הכבד תקין בגודלו. בסגמנטים 8 ו5 הודגמו 4 נגעים היפודנסיים זעירים עד קוטר 0.3 ס״מ בסגמנט 8 אשר נותרים היפודנסיים בכל הסריקות. בסבירות גבוה המדובר בציסטות מה משמעות הנגעים שלא ניתן לאפיין? האם הם יכולים להיות גרורות? שאלתי היא האם יש התאמה בין הנגעים משתי בדיקות הct? האם יכול להיות שהנגעים המרובים מבשרים על משהו מסוכן? ( אישה בריאה ללא מחלות חס וחלילה) תודה רבה בנוסף אציין כי הציסטה הגדולה 1.8 ס״מ נראתה כבר ב2015 בus והייתה בגודל 1.4 ס״מ

15/04/2021 | 21:51 | מאת: מיכל

סיבה לבדיקה- מחלת קרוהן קלה

לשאלתך : יש להשוות היטב הבדיקות על ידי רנגנולוג מומחה ,יש לגשת למומחה גסטרטאנטרולוג . אם יש חשד לסרטן יש לבצע בדיקות כולל בדיקת רקמה . ורופא חייב לראות את הדברים שהצגת בכתב בלי לראות את הנתונים קרי הסיטי עצמו והמטופל.

מנהל פורום סרטן הכבד