תסבוכת של סרטנים

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

23/08/2021 | 21:33 | מאת: ליאורה

לכבוד הדוקטור לפני שנתיים אובחנתי עם סרטן שחלה serous grade high , עם מעורבות שחלות, פרמטריום , מיימת , בלוטות שלב 3C A,הניתוח סילקו את כל מוקדי המחלה וקיבלתי טיפול משלים ב קרבופלטין וטקסול ,כעת אובחנו בבדיקת PET CT מספר נגעים קטנים בחלל הבטן ,ובמקביל בשל צרבת עברתי גסטרוסקופיה ונמצא קחה ביופסיה - נמצאה אדנוקרצינומה נלקחה ביופסיה ונמצאה אדנוקרצינומה של הושט עם התמיינות טובה עד נמוכה עם חדירה מעבר למוקוזה ועם שוליים חיוביים .בבית החולים שבו אני עושה מעקב גניקואונקולוגי עשו ישיבת צוות וקבעו שהסכוי שמדובר בהתפשטות של הושט לחלל הבטן בלא שתהיינה בלוטות לימפה אינו סביר ולכן מדובר בחזרה של סרטן השחלות בחלל הבטן וסרטן ושט מקומי וסוכם שאני יקבל אוקסליפלטין שיכול יכול לתת מענה הן לשחלה והן לושט ו 5FU ולאחר מחזור או שניים של טיפול לראות אם יש תגובה ואז להקרין את הושט. ,בבית חולים אחר קבעו לי ביופסיה לאחד הנגעים ,בתגובה אמרו בבית חולים הראשון שכדאי שאקבל כימותרפיה עכשיו שאלותי לפרופסור; אני מבינה שהפרוטוקול שבחרו בבית חולים הוא לגידולי ושט ושאלתי היא עד כמה זה מכסה את סרטן הוושט הפרוטוקול שקיבלתי .אם היה רק סקטן ושט לבד שאינו מיועד לניתוח למשל מחמת גיל איזה טיפול כימותרפי היו נותנים בנוסף להקרנות , .ובכלל במה חשוב יותר לטפל האם בגידול בוושט או בגידול השחלה .ושאלה שניה אם הם בחרו בפרוטקול של ושט מה זה משנה עם הגרורות הם של ושט או של שחלה או במילים אחרות עד כמה חשוב לחכות לתוצאות של הביופסיה .ושאלה שלישית אם אפשר .האם זה דחוף להתחיל עם כימותרפיה או שאפשר להמתין לתוצאות הביופסיה .ושאלה רביעית היא האם לסרטן וושט גרורתי אימונותרפיה נמצאת בסל.ושאלה חמישית היא האם במידה ומדובר בסרטן ושט גרורתי מקרינים את הוושט תודה רבה ענקית וסליחה על האריכות

המקרה המתואר על ידך מורכב השאלות שלך מאוד מורכבות גם ,יש לבדוק אותן באמצעות מסמכים בפני אונקולוג .

מנהל פורום סרטן הכבד