פצע כרוני בישבן

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

23/01/2013 | 22:12 | מאת: טלי

שלום, לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח לכריתת סינוס פילונידלי בישבן. לאחר ההחלמה נשארתי עם פצע פתוח אבל הוא לא הצליח להיסגר כמו שצריך ולאחר הרבה סבל עברתי ניתוח נוסף לפני 10 חודשים. הניתוח השני כלל הטרייה, ניקוי וסגירה פלסטית. הפעם נראה היה שההחלמה מתקדמת היטב עד שבסוף הקיץ החלו דלקות, כאבים ולפני חודשיים הפצע הניתוחי נפתח ונפער חלל. הרופאים לא יודעים להגיד לי אם החלל נוצר בגלל סינוס נוסף או שזו תוצאה של דלקת בשרירים שהזיזו בניתוח. טופלתי במרפאה לריפוי פצעים קשים באמצעות סורבלגון ופרמופואם, נראה היה שהפצע נסגר אבל לאחר כמה ימים הוא נפתח שוב. היום נשלחתי לניתוח, השלישי שלי. שוב פלסטי. אני לא מבינה מה הטעם לעבור שוב ניתוח פלסטי לסגירת הפצע אם לא יודעים מה גורם לבלגן הזה מלכתחילה. יש עוד דרכים? בדיקות? משהו? לפעמים נראה לי שיש משהו בגוף שלי שגורם את זה ואף אחד לא יודע. אין שום בדיקה שיכולה לתת תמונה יותר טובה של פצעים כאלה? אני מיואשת! אודה לעזרה ולעצה

17/02/2013 | 23:57 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

ללא בדיקה מעמיקה של מצבך לא ניתן לעזור סינוס פילונידלי , לעתים קשה ועקשני לטיפול רצוי הדמיה של האזור (כמו CT), בדיקת פצע, תרביות. והחלטה על טיפול פני למומחה ! בהצלחה דר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי