צלקת בעייתית בכף הרגל

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

24/06/2010 | 11:00 | מאת: MARTA

שלום רב! לפני כשנה חדר לי שבב של זכוכית לכף הרגל. בכדי להוציא את השבב הצטרכתי לעבור שלוש פעולות כירורגיות במשך כ- שלושה חודשים. כתוצאה מפעולות הכירורגית נוצר פצע קשה לריפוי שטופל במחלקה מיוחדת עם חבישות ומשחות מיוחדות. הפצע הגליד אך המקום נשאר רגיש מאוד. ישנה צלקת קטנה מאוד,ישנו כאב קבוע, אינני יכולה לדרוך על כף הרגל, לא לנעול נעליים סגורות ובעת הליכה ממושכת כף הרגל מתנפח והכאבים איומים. נשלחתי למרפאת כאב שבהן קיבלתי זריקות סטרואידים ללא הצלחה ועם כאבים חדים יותר.עפ"י האורטופד המטפל טוען שבמידה והזריקות לא יעזרו המשך הטיפול למרות שלא מומלץ הוא ניתוח בעצב שבו הצלקת נצמדה (אובחן ע"י MRI). מה עליי לעשות, הנני מיואשת מהמצב ומאוד קשה בתיפקוד היומיומי. אודה אם תציע לי במידה וישנו פתרון בכדיי לסיים את הפרשייה המסורבלת והמייאשת הזאת!!! תודה רבה.

24/06/2010 | 13:45 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

ללא בדיקה קשה לתת עצה במצבך, כמו כן לא ברור לי עד כמה הכאב חמור ומפריע לך ביום היום. הכאבים יכולים להיות עקב הצלקת , ומצד שני עקב נירומה, שנובעת מפגיעה בעצב תחושתי במקום והוא אשר גורם לכאבים. על סמך הסיפור נראה שאת בידיים טובות. והטיפול שאת מקבלת (שמרני, טיפול לכאב, סטרואידים - ראוי). ברור על ידי MRI יעזור לזהות נירומה וגם במידה ועדיים נותר גוף זר. בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי