פצע בשפה שאינו מחלים

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

18/02/2007 | 13:09 | מאת: סול

בשלושת החודשים האחרונים אני סובל מאפטות בחלל הפה- לאחרונה עם שיפור בשל שינויים בתזונה. לפני כחמישה שבועות, בעודי בברזיל, הופיעו כ-3 אפטות קטנות על השפה התחתונה. משום שאני יודע שלוקח לאפטות משך של עד שבועיים להחלים- ניסיתי לתת לפצעים (שנראו כמו חתכים קטנים ולבנים) זמן להחלים. כשראיתי שזה לא עוזר והפצע (שהפך לאחד גדול) הולך ומעמיק התחלתי להשתמש במשחה הסטרואידית "אורקורט" שקיבלתי מרופא טרם הנסיעה (לצורך טיפול באפטות כמובן). לאחר שבוע לא מוצלח של ניסיון טיפול במשחה סטרואידית מה שקרה היה פשוט שנוצר קרום על הפצע שמידי יומיים נפל והותיר תחתיו פצע עמוק יותר. החלטתי ללכת על כיוון של לתת לפצע להחלים לבד וכך במשך 10 ימים- גם כן ללא הצלחה עם גלד שנקרש ונופל מידי כמה ימים ושוב מותיר תחתיו פצע שהולך וגדל. הגעתי לארץ לפני שבוע וחצי וכ3 שבועות לאחר הופעת הפצע הראשוני (אני מדגיש שוב- הופיע כאפטה אשר אני יודע את מאפייניה וצורתה). אני בן 27, ובריא בד"כ ועכשיו כאן המקום להבהיר שלא קיימתי יחסי מין ו/או נשיקות וכו' לפני או בזמן הופעת הפצע. כמו כן הנני נוטל באופן קבוע כדורי זובירקס 400 מ"ג בשל תופעות הרפס חוזרות. נוסף על כך הנני סובל מתת פעילות של בלוטת התריס, המאוזנת מזה שנים (נוטל אלטרוקסין 150 מ"ג ליום). עד כאן על עצמי. מאז שובי ארצה ביקרתי אצל רופא משפחה שראה את הפצע ואמר שאולי התנאים בחו"ל (המון ים ושמש ומים מלוחים והרגלי תזונה ושינה שאינם כהרגלי) הם הגורמים לאי ההחלמה ושוב ניסיתי שבוע ללא טיפול- שבוע זה לא הוכיח את עצמו והגלד נפל וצמח שוב גדול יותר. יצויין כי הגלד היה מכוער ומציק מאוד- קשה לי לחייך ולאכול ופעולות אלו פותחות את הגלד ומוציאות ממנו נוזל מוגלתי. מיקום הפצע הוא מאוד בעייתי- במרכז השפה התחתונה, כך שמשך ההחלמה ארוך מהרגיל בין כה. בחלוף שבוע הרופא כבר התחיל לחשוש (חשב על לישמניה) ושלח אותי לרופא עור (לפני כחמישה ימים). כאמור ביקרתי אצל רופא עור (שנחשב למומחה בעל שם בתחום) והוא היה מאוד לא סימפטי וקצר רוח... לסיכום דבריו שלח אותי לביופסיה של לישמניה (ואמר שהוא מטיל ספק בקיומה של מחלה זו אצלי אבל "רק כדי להיות שקטים") ועד אז למרוח משחה בשם "אפלומיצין" 3 פעמים ביום (שבוע) ואח"כ פעמיים (שבוע) ולבסוף פעם אחת (גם כן שבוע...). בדיקת הביופסיה במעבדה הפרזיטולוגית בבי"ח סורוקה יצאה שלילית (אך תשובה וודאית ומלאה תינתן עוד שבוע). מייד לאחר הבדיקה החלתי למרוח את הפצע במשחה בדיוק לפי הוראות הרופא, ומייד כעבור שעות ספורות הגלד הגדול נפל ותחתיו הופיע פצע שכבר אינו עמוק אך שטחו גדול (יחסית להתחלת הופעת הפצע)- כ0.75 ס"מ קוטרו והשפתיים מחורצות סביבו. כמו כן אני גם משתמש בשפתון מיוחד ועשיר בויטמין אי ע"מ להשאיר את הפצע לח- כהוראת רופא העור. מאז התחלתי בשימוש בשפתון ובמריחת המשחה הפצע כבר אינו עמוק ויצויין גם כי שטחו הצטמצם אך עדיין ההחלמה (אם זו אכן החלמה) איטית ואולי אף נעצרת בשלב הנוכחי בו יש מעיין גלד שטוח עם מעט דם קרוש מעל לפצע. אני מודאג, ועולים בי הרהורים רבים אודות התופעה, אני שייך לקופ"ח מאוחדת ולקבוע תור לרופא עור נוסף או רופא פה ולסת -(האם זה התחום?) אורך כשבועיים ויותר !!! פרק זמן שלדעתי ארוך עד כדי שאיני יכול להמתין עבורו... האם יש איזשהו תעוד על תופעה דומה? מה עליי לעשות? האם לפנות לרפואה פרטית?, ולאן? אני מתנצל על אורך המגילה- היה חשוב לי לגולל את כל הסיפור והפרטים, ומקדים תודתי לשאלותי, אילן

25/02/2007 | 18:06 | מאת: דניאל וייס

שלום אילן ראשית, תודה על הפרוט של כל מהלך הבעיה. אני ממליץ לפנות למומחה פה ולסת. בהצלחה ורפואה שלימה דניאל

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי