פצע קשי ריפוי ( אחרי ניתוח)

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

11/12/2009 | 20:30 | מאת: מיאושת ומתוסכלת מהטיפולים

ערב טוב , אני אפרט ככל האפשר את המצב , ומקווה שתבין אותי ותוכל לעזור לי , ותודה מראש על כל עצה ... ב- 15.06.2009 עברתי תחת הרדמה כללית , ניתוח לשיחרור הצלקות בשדיים, תיקון הסינמסטיה, ושחזור הכפל התת שדי באמצעות שתל עור בעובי חלקי ... מהלך הניתוח ואחריו תקינים , השתל נקלט לחלוטין (כך אומרים) , ולכן אחרי 10 ימים שוחררתי מבה"ח במצב טוב .... ב- 1.07.2009 הלכתי למיון בבוקר עם התלונות הבאות : כאבים עזים ובעיקר בחצות שלא חלפו למרות שלקחתי זריקת וולטרין וטראמדקס בעירוי (זה היה במוקד הרפואי) ולכן קיבלתי זריקה אחרת וישנתי כל הלילה ... בבוקר הבחנתי בנמק שחור על שתלי העור שלא היו לפני כן , ולכן פניתי למיון , שמה אישפזו אותי ולמחורת עברתי תחת הרדמה כללית ניתוח נוסף ( הטרייה והשתלת עור מחדש ) . ולצערי הרב נקלט מהשתל רק כ-30% משטחו , ולכן טופלתי באופן שמרני בחבישות עם יוני כסף . בהתחלה חל שיפור במצב הפצע אבל אח"כ ... הבעיות התחילו ... ב- 2.07.2009שוב פעם נוספת אותו ניתוח ( הטרייה והשתלת עור ) ועוד פעם השתל לא נקלט , טיפול בחבישות עם סולפה ואח"כ פילומים .... ושום דבר לא עוזר ... שוב ב- 14.09.2009 אותו ניתוח והשתל לא נקלט ... ולכן החליטו הרופאים לטפל בפצע טיפול שמרני שעדיין לא עוזר .... חבישות שונות שמשתנות כל שבועיים-שלושה ... החבישות הן כמו polemem , aquacel Ag , algenat , Ag , contreet , Sorbalgon ,®Granuflex , Biatain Ag , Comfeel , ... בקיצור רשימה ארוכה שלא זוכרת אותה ... ב- 18.10.2009 קיבלתי לראשונה זריקה בפצע ( מיקרופאג'ים ) כדי לזרז את ריפוי הפצע ע"י רופא פלסטיקאי , שגם זה לא עזר . ולכן שוב ב-22.11.2009 עוד זריקה ... אין לי סכרת או בעיה בכלי הדם ... בריאה בד"כ חוץ כמובן מצלקות כתוצאה מכוויה . כל בדיקות הדם תקינות אבל לפעמים יש סימני זיהום ואז מקבלת אינטיביוטיקה ( WBC , CRP גבוהים , שקיעת דם קיבלתי 2 סוגי אינטיביוטיקה למשך ששה שבועות בווריד ... ולפעמים באישפוז (מ- 3-7 ימים ) אינטביוטיקה בווריד . אינטיביוטיקות שונות בכדורים ... עדיין , אני סובלת מפצע פתוח , מפריש מוגלה (לא תמיד) , לא כואב מבחינה פיזית אבל מבחינה נפשית כן וכן – אין לי כוח לעוד ועוד ניסיונות – חבישה אחרי חבישה – ניתוח אחרי ניתוח , אינטוביוטיקה אחרי אינטיביוטיקה ... נו , הנה חוויה לא נעימה בטיפול , כבר נמאס לי מכל החבישות והניתוחים , ולכן האם יש איזשהי דרך שתזרז את סגירת הפצע וההחלמתו?!!! מיואשת לגמרי ... למה לוקח לפצע כל כך זמן עד "שיתרפא" ?! בת 26

17/12/2009 | 21:51 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

אכן מהלך ארוך ולא רגיל לא ציינת מדוע עברת ניתוח ראשוני. לא ציינת האם נלקחה ביופסיה מהנגע. אני חושב שרצוי לפנות לבדיקה של רופא מומחה ! יעוץ בצורה זו איננו רציני. בהצלחה ד"ר אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי