החמרה לאחר טיפול בדיקור

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

25/07/2019 | 23:48 | מאת: Alona

בשל כאבים בברך (כנראה שחיקה) , וכאבים בצוואר (בלטים ) עשיתי דיקור דרך קופח. לאחר הטיפול השני היתה לי מעין התפרצות של כאבים של ממש בכל הפרקים . הפסקתי את הדיקור. העיניין הוא שעברו כ3 שבועות, ולא חזרתי לעצמי. מאז הדיקור ממש כואבות 2 ברכי ( קודם כאבה רק אחת, ומעט) , ולאחר הליכה קצרה אני מרגישה חולשה כללית..האם דיקור יכול לגרום כזה נזק? כך נראה לפי התפתחות העיניינים.

אלונה שלום, קיימת תופעה בה לאחר טיפול בדיקור עשויה להיות החמרה זמנית בכאב המקורי. מצב זה נקרא ״החמרה לצורך הטבה״ והוא קיים לאחר כל סוג של טיפול או מניפולציה לאזור הכואב. עשוי להגיע אחרי מסאג׳, פיזיוטרפיה ושאר התרפיות. החמרה שכזו עוברת לרוב בתוך 24 שעות. אני לא מכיר תופעה כמו שאת מציינת בה חלה החמרה גם באזורים שלא כאבו קודם ושמתמשכת יותר מ-24 שעות. לדעתי מדובר בהחמרה במצב אחר בגוף כמו דלקת פרקים וכדומה. דיקור סיני מומלץ מאוד לבעיות אורטופדיות. אולי כדאי שתחליפי מטפל ותנסי להמשיך ולהתמיד בטיפול? בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית