מבקשת יעוץ /עזרה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/02/2011 | 01:31 | מאת: אילנית

בני בן 4 וחצי רביעי ואחרון במשפחה, לומד בשנה זו בגן שפתי ( עבר ניתוח כפתורים ושקד שלישי לפני כשנה)נכנס לגן זה בגלל התנהגות אלימה עקב תסכולים שלפי הבנתה של פסיכולוגית הגן נבעו מזה שלא הבינו אותו לא דיבר ברור. היום כשכבר מדבר ברור ויפה ורמת הידע שלו והביצועים בגן לגבי עבודות ומשימות טובות מאוד לפעמים מעבר לגילו. מקשיב ומשתתף יפה אך לצערי ההתנהגות האלימה לא עברה והוא משתמש באלימות לא כל היום , יש ימים מבורכים ויש ימים שממש איך שהוא נכנס לגן זה בכסח. אציין שעשה בשנה שעברה איבחונים בריפוי בדיבור וריפוי בעיסוק. מקבל בגן טיפול ריגשי , ריפוי בעיסוק ותקשורת. הגננת רוצה שאעשה לו איבחון של קשב וריכוז ובהתפתחות הילד העו"ס הפנתה אותי לפסיכולוג ילדים עפ"י הטפסים שהגשתי לה והשאלות ששאלה אותי כשישבתי מולה אך לא ראתה את הילד. אני רוצה שתעזור לי מה אני אמורה לעשות?? קודם לפנות לפסיכולוג? ניסיתי לקבוע תור אך שאלו המון שאלו והתחמקו מלתת תור לא יודעת למה, חוץ מזה הילד מקבל בגן טיפול רגשי אולי זה מיותר?? לבקש איבחון לקשב וריכוז ?(האם בכלל יעשו לו בגיל כזה) אשמח לקבל תשובה.

שלום רב, ממליץ לך לפנות לרופא ילדים מומחה בתחום התפתחות הילד. מומחה זה יכוון אותכם באשר לאבחנות ובאשר לטיפול. יש לציין כי, על פי התיאור שלך, לא נראה בשלב זה כי הנושא המרכזי הינו ריכוז. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה