קשיי למידה ובירור נוסף

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/03/2010 | 16:12 | מאת: ויקטוריה

שלום, ד"ר למפיט! יש לי בת , תלמידה בתיכון, כיתה י', היום בת 16.5. עלתה לבית הספר בגיל 7. סובלת מקשיי למידה , מתחילת הלימודים. עברה אבחון דידקטי פעמיים: פעם ראשונה בגן חובה בהמלצת הגננת ופעם שניה כשנה לפני מעבר לתיכון , קיבלנו יעוץ של נוירולוג, אשר החליט כי מדובר בבעיה אורגנית, לכן אפילו "טיפול בריטלין לא יהיה יעיל במקרה שלה".לא המליץ על בירור נוסף, אלא "זה מה שיש".הילדה מאוד מאוכזבת מעצמה וכתוצאה התחילו בעיות של היעדרויות מהשיעורים , כי לדבריה קשה לה להיות בשיעור, כאשר היא לא מבינה את החומר ונכנסה למעגל שקשה לה לצאת ממנו. רקע בריאותי: הריון תקין, לידה בשבוע 38, לידת עכוז מלא.לידה מהירה (3 שעות)עם שימוש בחומר מזרז (פיטוצין).אפגר 8-10. עד כמה שזכור לי, לאחר לידה נעשה US של המוח(?), אובחנו שטפי דם, אך לא ניתן טיפול.היום היא ילדה בריאה פיזית, אך מאוד רזה (47 קג , גובה 175 סמ), מתלוננת על כאבי ראש לעיתים קרובות ואכלנית לא גדולה. האם ניתן לבצע בירור נוסף על מנת לאתר מקור הבעיה (בעיה אורגנית, שעליה דיבר נוירולוג) וכמובן לקבל המלצות לטיפול , אשר יכולים לשפר את המצב ולעזור לילדה בלימודים ובהמשך? בברכה, ויקטוריה

ויקטוריה שלום רב, אכן החושים של בריאים וצודקים - אכן יש מקום לאבחון וטיפול, גם אם מדובר בבעייה אורגנית. נא כיתבו לי באיזה איזור אתם גרים, לדוא"ל: [email protected] ואני אשיב לכם המלצה לאבחון חוזר, עדכני, איכותי, באיזור מגוריכם. בברכה, ד"ר מ. למפיט מוסמך משרד הבריאות – אבחון וטיפול בקשב וריכוז

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה