המלצה על פעילויות ספורט כאשר סובלים מבלט דיסק

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

12/10/2006 | 20:30 | מאת: נולי

שאלה בנוגע לטיפול בבלט דיסק: (מחפשת דעה נוספת...) בעקבות כאבים חזקים מאד בירכיים ובגב התחתון בשנה האחרונה, ערבתי צילומי CT. נמצא: 1. "בלט דיסק מרכזי דיפוזי L4-L5 עם חץ על השק" (האורטופד טען שלא מדובר במקרה חמור של בלט דיסק ולא ברמה של התערבות כירורגית) 2. "היצרות רצסים" (אני לא יודעת מה זה אומר... אבל האורטופד איבחן שיש גם שחיקת סחוסים בבסיס הגב – ייתכן שלזה הכוונה? ) נתונים נוספים: - בשנה האחרונה עוסקת בפילאטיס (והכאבים רק הלכו והחמירו לאורך כל השנה) - סובלת מעודף משקל (כ- 30 ק"ג), אולם בחצי שנה האחרונה ירידה מעל 10% במשקל. הרופא המליץ על: 1. פיזיוטרפיה גב: בעיקר תרגילים לחיזוק הבטן שילמדו בקבוצת גב ואותם לתרגל יום-יום 2. המשך ירידה במשקל 3. ספורט: אך ורק אופני כושר ו/או שחייה. חזרה לצעידות רק לאחר תקופה של פיזיוטרפיה והפחתה בכאב (כרגע כל הליכה של יותר מכמה דקות מובילה לכאבים חדים) הרופא אסר עליי להמשיך בפילאטיס בטענה שבמקרה שלי זה עלול רק להחמיר את המצב, וכמו כן אסר עליי לצערי את כל סוגי הספורט שאני כן אוהבת (פילאטיס, יוגה, טניס, כדור עף, ג'אז, ריקודי בטן וכו'...) אשמח לקבל דעה נוספת בנושא הטיפול ובנושא הפעילויות ספורט שמותר וכדאי לעסוק בהן.

13/10/2006 | 22:23 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום נולי הממצאים שצינת אכן מצדיקים את ההוראות שקיבלת. בעוד שנה ניתן יהיה לבדוק שוב את הנושא

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית