כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

02/10/2006 | 17:54 | מאת: גלי

גמר חתימה טובה. אני בת 31 מכורה למכון כושר בשבע שנים האחרונות. אני עושה כמעט כל יום מכון כושר במשך שעתיים ואף יותר, לאחרונה הורדתי בגלל בעיות של ירידת יתר במשקל (כן, יש גם תופעה כזו). אני עושה קרוס טריינר, מעט משקולות, אימוני אירובי - עיצוב וחיטוב, ספינינג, פיטבוקסינג, יוגה- כן, אני חושבת שזהו... לאחרונה החלו לי כאבים בברכיים בעיקר ברך ימין..האם עליי לדאוג?ממה זה נובע, האם יש איזשהו ספורט שהוא הורס (שמעתי שספינינג ולכן הורדתי לפעם בשבוע) מודה לך על תשובתך גלי

03/10/2006 | 09:54 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

היי גלי ירידת יתר במשקל אינה בריאה ויכולה לגרום לכאבים כשלעצמה. אין לי מספיק נתונים לחישוב ה- BMI שלך ( משקל /גובה בריבוע)- הטווח התקין הינו בין 20-24 כאבי מפרקים ושרירים נפוצים בספורטאים- פגיעות OVERUSE בכל אופן- כאבי ברך ימין יכולים לנבוע מסיבות רבות- האם הברך נפוחה? מדובר בחבלה? בקיצור- גשי להבדק

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית