שיווי משקל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/10/2006 | 12:16 | מאת: אילנה

אימי, בת 70, סובלת מסוכרת סוג 2 מזה 25 שנים ומליקוי בתפקודי כבד מזה 6 שנים. עברה CVA לפני יותר משנה. לאחרונה סובלת מבעיות בשיווי משקל, סחרחורות, נפילות. קרה כבר יותר מפעם אחת שהיא ישבה על כיסא, התכופפה לחלוץ נעליים ונפלה על הראש. מטופלת בתרופות הבאות: רסיטל 20, אינסולין (24 בבוקר 16 בערב), 2 אורסוליט 300, אספירין 100, לוסק 20, בנוסף לכך צורכת תוספי מזון: קפסולה אחת ביום של: נוירובטיק, שמן פשתה, Q-10, שום, B קומפלקס. האם אחת או יותר מהתרופות/תוספים שהיא לוקחת יכולים להסביר את בעיית שיווי המשקל, הנפילות, הסחרחורות שהיא סובלת מהן? איזה בדיקות כדאי לערוך על מנת לבדוק מה הסיבה לכל התופעות שתארתי? תודה ויום טוב, אילנה

18/10/2006 | 07:43 | מאת:

18/10/2006 | 07:49 | מאת:

שלום לך חוסר שיווי משקל הנה תופעה שנובעת מסיבות מרכזיות (כמו אירוע מוחי ) וסיבות היקפיות (כמו פגיעה עצבית בגפיים על רקע סוכרת ) בנוסף לסיבות אחרות שלא תמיד קשורות למערכת העצבים .אין בתרופות שלוקחת כל קשר לכך . המחלות הבסיסיות שלה מספיקות כדי להסביר את הבעיה .צריך לבצע בדיקת EMG כדי לברר אופציה לנוירופטיה סוכרתית שאני מאמינה שקיימת לאחר הרבה שנים של סוכרת , יחד עם זה עיקר של הטיפול לשיפור שיווי המשקל הנו לא תרופתי אלה פיזיוטרפי , הליכה יומית ברגל , לפעמים רצוי עם תמיכה של הליכון כדי למנוע נפילות וכדי לשפר את ביטחון העצמי בהליכה , איזון סוכרת ולחץ דם , משקל תקין כל טוב

19/10/2006 | 17:52 | מאת: אילנה

תודה על תשובתך המהירה. אודה אם תסבירי לי: 1. מהי בדיקת EMG? 2. מהי בדיקת שיווי משקל? 3. האם נדרשות הכנות מוקדמות לפני ביצוע הבדיקות? 4. האם יש טיפול רפואי לכל אחת מהבעיות הללו? תודה, אילנה