נשירת שיער בת 23 עם זקיקים שחורים שנושרים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

08/10/2016 | 13:32 | מאת: AYS

שלום ד"ר , אני בת 23 יש לי בעיה של נשירת שיער שהתחילה בפתאום בחודש ינואר האחרון כלומר כבר 9 חודשים , הנשירה היא דיפוזית אך חמורה יותר באזורים מסוימים בקרקפת למשל מאחורי ומתחת לאוזן , מתוך הסתכלות על הנשירה השיער ובהשוואה עם שיער נושר של אחותי שהיא עם שיער בריא השיער שלי שנושר הוא בעל שורש שחור ללא עטיפה לבנה והזקיק הוא מאוד מכווץ וקטן ונראה חולה , יש לי צמיחה מחודשת שחלק ממנה בעובי התקין של השיער אך חלק ממנה כמו שיער של תינוק שיער דק מאוד בעובי ולרוב הצמיחה החדשה גם כן נושרת , נסיתי מניוקסידיל לפי המלצת שני רופאי עור אך הוא גרם לי ליובש ופצעים בקרקפת לכן הפסקתי אותו אחרי 4 חודשי שימוש ללא היחלשות בקצב הנשירה תחת הטיפול בו, אמרו לי שיש לי TOLEGUN EFFLUVIUM אך לא נראה לי לפי המידע שחיפשתי באניטרנט כי הזקיק הוא שחור כלומר בשלב הצמיחה והוא מכווץ יש סיבה שגורמת לזקיקים שלי להיות קטנים חלשים ונתלשים מהר ומתכווצים בבקשה לעזור לי *עשיתי בדיקות דם כולל TSH , ברזל , פרטין , הרמונים נשיים וגבריים והכול יצא תקין . * אני לא משתמשת בגלולות עם מחזור סדיר כול 30-32 יום , רווקה ללא לידות , לא עברתי ניתוח או סטרס מסיום שיכול להסביר את הנשירה שלי . היה לי שיער עבה ויפה ועכשיו יש לי שיער דליל וחסר חיים , אבא שלי יש לו קרחת אני חוששת שאני מקריחה על רקע גנטי בחורה בת 23 שיש לי עוד הרבה לעבור בחיים .

09/10/2016 | 12:23 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום לך, סביר להניח שמדובר על נשירה על רקע גנטי אבל לא בדקתי אותך ולכן לא יכול לאבחן דרך האינטרנט. יש מיגוון טיפולים כנגד נשירה וצריך למצוא את הטיפול המתאים ואת הרופא המתאים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות