נשירת שיער - מחסני ברזל נמוכים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

12/02/2016 | 13:27 | מאת: דנה

שלו, אני סובלת מנשירת שיער איומה (חצי מכמות השיער נשרה ב 4 חודשים האחרונים) כבר 4 חודשים נוטלת כדורי ברזל פעמיים ביום, תוצאות בדיקות הדם לפני מספר ימים - רמת הברזל נמוכה מאודדד 42 (הרבה מתחת לטווח התקין) ומחסני הברזל 26 כאשר 10 הגבול התחתון (זאת תחת טיפול יומי) האם זאת הסיבה לנשירה? האם רמת המחסנים אכן נמוכה עד רמה של נזק לשיער? באיזה מקרים מקבלים עירוי ברזל? האם לאחר שהברזל יעלה המצב יחזור לקדמותו? לאחר כמה חודשים זה יקרה? תודה

14/02/2016 | 11:26 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

דנה שלום, רמת ברזל ומחסני ברזל נמוכים יכולים בהחלט להיות סיבה לנשירת שיער מוגברת ועלייך לבדוק עם רופא משפחה את הסיבה וכן דרכי טיפול. במידה העניין מטופל סביר להניח שתוך מספר חודשים הנשירה תעצור ואולי אף יצמח שיער חדש.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות