נשירת שיער ונגעים מפחידים בגלל לופוס עורי על הקרקפת

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

16/07/2018 | 16:21 | מאת: נעמה

שלום, האם פלקווניל יפחית את הנשירה ? ימנע החרפה של הנשירה והנגעים המתקרחים על הקרקפת ? האם אלוקום נוזלי עוצר את ההתדרדרות ? הדבר הזה מפחיד ביותר. תודה

16/07/2018 | 22:52 | מאת: מאיר באבאיב

פלקווניל ואלוקום אמורים לעשות את הפעולות שתיארת. האם בפועל הם יעשו ועד כמה אפשר לדעת רק תוך כדי הטיפול

17/07/2018 | 07:13 | מאת: נעמה

דר' באבאיב בוקר טוב. תודה רבה לתשובתך. בנוסף: -האם השיער הקיים פוגם בטיפול ? כלומר אולי עדיף להסיר לגלח את השיער וכך לטפל בכל נגע ? - האם אלוקום מספיק חזק כדי להילחם בנגעים ? האם יש תרופה אחרת ? מה היא ? זריקות ?

18/07/2018 | 21:19 | מאת: מאיר באבאיב

אין צורך לגלח שיער - טיפול מקומי ישפיע היטב על הנגעים גם ללא גילוח. אם האבחנה דיסקואיד לופוס כמו שכתבת בכותרת - קיימים טיפולים רבים. את כבר התחלת 2 טיפולים שנחשבים לטיפולי בחירה שאיתם מומלץ להתחיל (אלוקום , פלקווניל). יש טיפולים נוספים. שוקלים אותם כשהטיפול ההתחלתי לא עבד. בין הטיפולים הנוספים - תכשירים מקומיים לא סטרואידלים: משחת פרוטופיק. כדורים: רואקוטן - יעיל לנגעים עבים. ישנם עוד טיפולים רבים אך ללא עדות מבוססת מספיק במחקרים.

19/07/2018 | 11:04 | מאת: נעמה

תודה רבה !!! לתשובתך

19/07/2018 | 11:07 | מאת: נעמה

בנוסף, האם השיער בטלאים שנשר השיער, חוזר לצמוח ? אם כן, תוך כמה זמן ?

23/07/2018 | 01:46 | מאת: מאיר באבאיב

אם לא חלה הצטלקות - חוזר לצמוח . זמן משתנה בדרך כלל מספר חודשים

23/07/2018 | 07:01 | מאת: נעמה

איך יודעים אם יש הצטלקות ?

26/07/2018 | 23:27 | מאת: מאיר באבאיב

הרופא שבודק מזהה הצטלקות על פי סימנים כמו עור נוקשה ומבריק , העדר מוחלט של זקיקי שיער באיזור המצולק ועוד.

27/07/2018 | 08:16 | מאת: נעמה

דר' באבאיב, אני כלכך מודה לך שאתה משיב לשאלותי. תודה רבה !!! כל טוב לך אמן. האם אוכל בעתיד, כשההתלקחות תגווע, לעשות טיפולי אסטתיקה (בוטוקס, חומצה היאלרונית וכו')? מתיחת פנים (חיתוך בקרקפת) ? טיפולי לייזר ? תיקוני עפעפיים (חיתוך)? שוב, תודה ושבת שלום

29/07/2018 | 01:08 | מאת: מאיר באבאיב

אין מחקרים מסודרים שניסו לענות על שאלה זו . בכל מקרה בהחמרת לופוס לא מבצעים טיפולים שאינם הכרחיים. במצב בו אין החמרה/התקף פעיל - מנסיון אישי שלי ושל רופאים אחרים בתחום - לא היו בעיות מיוחדות בהזרקת בוטוקס וחומרי מילוי במטופלים עם לופוס מכל סוג. לגבי לייזר - התשובה מורכבת , יש סוגי לייזר שאינם מומלצים בגלל רגישות יתר לאור ונטיה לדלקת , דוגמא - IPL , גלי רדיו. יש סוגי לייזר שמותרים. בגלל המורכבות חשוב שרופא עור יחליט על הטיפול. בניתוחי מתיחת פנים עקרונית יכולה להיווצר בעיה בהחלמת הפצע הניתוחי - אבל כל מקרה לגופו, דנים על כל האפשרויות עם המנתח לפני שמחליטים.

11/08/2018 | 20:42 | מאת: נעמה

אלוקום גורם לי הגברת הגרד והעקצוצים על הקרקפת. האם אוכל למרוח דרמובט 0.05% w/w במקום האלוקום ? יחד עם פלאקווניל...400 מג ליום שלקחתי גם קודם. אם לא, מה יכול לבוא במקום אלוקום ? שגם מגביר את האדמומיות...

14/08/2018 | 00:36 | מאת: מאיר באבאיב

לא ניתן לענות במסגרת הפורום , עלייך להיוועץ ברופא עור מטפל. צריך לבדוק אם את לא רגישה לסטרואידים

14/08/2018 | 07:59 | מאת: נעמה

לפני שנה וקצת היתה לי פריחה בשתי כפות הידיים, זהה במראה (לזו העכשווית שעל הקרקפת). אותה דוגמא בדיוק. וגם מגרדת. לפי מרשם מרופא עור מרחתי דרמובט וזה עזר . אומנם נשארה רגישות, עקצוץ ותחושת "שורף" בכפות הידיים (או קר מאוד מאוד בכפות הידיים), אבל את הפריחה זה ריפא. לכן, לא נראה שאני רגישה לסטרואידים.

16/08/2018 | 15:30 | מאת: נעמה

שאלה נוספת: הנחיית הרופא עור לשימוש באלוקום היתה 3 פעמים בשבוע למשך חודש. ב 10 הימים הראשונים של השימוש מרחתי כל יום פעם ביום מהסיבה שלא הייתי בטוחה שבכל סבב של מריחה אני מכסה את כל הנגעים...אחרי 10 ימים הרגיש לי שזה יותר מידי ... ומרחתי 3 פעמים בשבוע. עכשיו הסתיים חודש ושבוע מתחילת השימוש. האם אני צריכה להמשיך עם אלוקום ולהפחית הדרגתית עד הפסקת שימוש ? אם כן, באיזו תדירות להמשיך למרוח ? תודה מראש ושבת שלום

16/08/2018 | 18:21 | מאת: מאיר באבאיב

אפשר להמשיך פעמיים בשבוע עד שמסתיימת לך כמות התרופה שיש ברשותך , לאחר מכן תעשי בדיקת מעקב אצל רופא עור כדי לבדוק האם יש השפעה

20/08/2018 | 21:13 | מאת: נעמה

האם מותר לצבוע שיער בתקופה הזו ? בצבעים שמוכרים בבתי המרקחת ? 6% חמצן. פלקווניל התחלתי מלפני כמעט חודשיים. ואלוקום מלפני חודש וחצי כמעט. לא רואה עדיין שיפור.... האם מותר צבע שיער

02/09/2018 | 17:22 | מאת: ד"ר מאיר באבאיב מומחה לאסתטיקה ועור

מותר לצבוע שיער

13/09/2018 | 12:24 | מאת: נעמה

דר' באבאיב, אני מאחלת לך שנה טובה, גמר חתימה טובה טובה טובה ! לך, למשפחתך וליקיריך...באשר הם.

15/09/2018 | 23:33 | מאת: ד"ר מאיר באבאיב מומחה לאסתטיקה ועור

תודה רבה , מאחל גם לך שנה טובה ובריאות איתנה

12/10/2018 | 08:37 | מאת: נעמה

יש לי 2 שאלות: - האם טיפול prp מתאים/יתאים למצב הנ"ל.? - האם , כשמדובר בנשים בגיל המעבר יכול להיות שהנשירה נגרמת מסיבות נוספות (בנוסף ללופוס), כמו לדוגמא Dht ?

12/10/2018 | 09:32 | מאת: נעמה

- כמו כן , האם תוסף תזונה קולגן יתאים ? גם בהתחשב בלופוס

21/10/2018 | 10:44 | מאת: ד"ר מאיר באבאיב מומחה לאסתטיקה ועור

יש יחסית מעט דיווחים על יעילות PRP במצבך , אבל מדובר בטיפול חדש , לכן לא ניתן לומר חד משמעית , בכל מקרה אפשר לנסות. בגיל מעבר תורמים לאיבוד השיער גם הגורמים שציינת

21/10/2018 | 10:45 | מאת: ד"ר מאיר באבאיב מומחה לאסתטיקה ועור

לתוסף קולגן יכולה להיות השפעה מיטיבה מינימלית , אפשר להעריך יעילות אחרי נסיון של 3 חודשים

21/10/2018 | 18:46 | מאת: נעמה

-איזו בדיקה צריך ל dht לאישה בגיל המעבר ?

22/10/2018 | 18:22 | מאת: ד"ר מאיר באבאיב מומחה לאסתטיקה ועור

אין כזה דבר

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות