עזרה עם אלופציה אראטה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

05/07/2018 | 10:10 | מאת: איילה

שלום ד׳ר, רקע: בת 27, מעשנת, אסטמה (כן, זה לא בריא..) רמת לחץ בחיים: לימודים ועבודה, לא משהו יוצא דופן. בדיקות דם: ספירת דם, ויטמינים, בלוטת התריס - תקין. לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת נוגדנים בעקבות כאבים במפרקים ana titer 1:80 חיובי חלש - לא המשכתי בבירור.. לפני כחצי שנה סבלתי מחיידק הליקובקטר פילורי, קיבלתי טיפול משולש, לא הכחיד את החיידק, קיבלתי טיפול מרובע ולא בדקתי האם החיידק הוכחד מאחר והרופאה אמרה לי שיש אנשים שחיים עם החיידק והאפשרויות בטיפול מוגבלות.. לפני כשבוע הבחנתי בקרחת עגולה בקרקפת בקוטר של כ-3 ס״מ, רופאת עור אבחנה שמדובר באלופציה ושנדיר להתקל באלופציה בשלב כה מוקדם, בהתחלה שלו.. (קיבלתי היום זריקת קורטיזון) שאלות: האם יש קשר בין בדיקת הנוגדנים לאלופציה? האם יש קשר בין הליקובקטר פילורי לאלופציה? האם יש חשיבות לאבחון מוקדם של אלופציה? האם יכולים להיות גורמים אחרים להופעת קרחתי בעלי סממנים של אלופציה אראטה? האם יש אבחון אמפירי לאלופציה אראטה, בדיקת דם/שיער? אילו טיפולים נוספים קיימים? סליחה על המלל הרב, אני בלחץ אטומי.. תודה רבה

05/07/2018 | 10:20 | מאת: איילה

בלחץ אטומי מהקרחת (חח)

06/07/2018 | 18:19 | מאת: מאיר באבאיב

שלום איילה. קודם כל אין צורך להיות בלחץ. אלופציה אראטה בהרבה מקרים חולפת גם ללא טיפול , תקופות הזמן להיעלמות המוקד או המוקדים משתנות ויכולות להיות בטווח ממספר חודשים עד שנתיים. יש קשר בין בדיקת טיטר ANA כי הוא חיובי במצבים אוטואימונים , ואלופציה אראטה היא מצב אוטואימוני. מחקרים הראו קשר בין הליקובקטר לבין מחלות עור אוטואימוניות כמו ויטיליגו ועוד. לגבי אלופציה אראטה הדיעות חלוקות - חלק ממחקרים טוענים שיש וחלק טוענים שאין קשר להליקובקטר , בכל מקרה אם ניסית כבר טיפול להליקובקטר -אז מצידך עשית מה שנדרש. לגבי אבחון מוקדם - אם מדובר במצב שחולף מעצמו כמו שתיארתי בהתחלת התשובה - אז אין חשיבות. ההופעה של אלופציה אראטה בד"כ קלאסית ולכן אין צורך באבחון מיוחד. אם יש ספק מסתכלים עם מכשיר המגדיל את העור - דרמוסקופ ואפשר לראות ממצאים אופייניים. במקרים חריגים כשהמופע לא אופייני לוקחים ביופסית עור. קיימים טיפולים רבים לאלופציה אראטה , רובם מבוססים עם עקרון דיכוי מערכת החיסון עם סטרואידים , חלקם מבוססים על עקרון גירוי העור. מכל הטיפולים אציין את אחת השיטות הטובות ביותר מנסיוני- הזרקת סטרואידים עם מכשיר מיוחד ללא מחטים או דקירות וכמעט ללא כאב , המכשיר נקרא דרמוג'ט . טיפול נוסף יחסית חדש אך מבטיח וללא תופעות לוואי - PRP ,פלזמה עשירת טסיות , בטיפול זה אוספים ממך דם, מפרידים ומפיקים מהדם את הטסיות ומזריקים את הטסיות לעור בו יש אלופציה אראטה

06/07/2018 | 18:34 | מאת: איילה

שלום ד׳ר, תודה על ההתייחסות, ברצוני לשאול עוד מספר שאלות הנוגעת לדבר: האם לדעתך יש צורך לבצע בדיקת נשיפה להליקובקטר פילורי? האם יש צורך להמשיך בירור בעקבות ה- ana, אם כן, לפנות לרופא משפחה או רופא בעל התמחות אחרת? תודה רבה!

09/07/2018 | 00:53 | מאת: מאיר באבאיב

ANA טיטר יכול להיות חיובי ב-7% מאוכלוסיה בריאה , לכן לא תמיד יש לבדיקה זו משמעות כלשהיא ביחוד אם שאר תתי הסוגים של נוגדני גרעין תקינים. הכתובת אליה מומלץ לפנות - רופא משפחה , הוא יחליט אם לשלוח אותך לבירור נוסף כולל הליקובקטר.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות