מעל 5 חודשים על פרופסיה - לא חש בשום שיפור

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

30/08/2011 | 14:58 | מאת: שרון

ד"ר שלום, הסיפור שלי מוזר וארוך ולכן אנסה לקצר; לפני כ- 8-9 חודשים התחלתי לחשוש שאני מקריח, הלכתי לרופא עור שבכנות גימגם ולא ידע לומר אם כן או לא. התחלתי להשתמש במינוקסי בכמות מוגזמת ולאחר חודש וחצי הפסקתי. לאחר חודשיים הפסקה עברתי לפרופסיה - חודש ראשון על רבע כדור ביום או כדור ביומיים ובארבעת וחצי החודשים לאחר מכן כדור כל יום באופן קבוע. הסיפור הוא כזה - כל עניין ההתקרחות שהייתה או לא, גרם לי ללחצים נפשיים אדירים, חששות וכבר שמונה חודשים שאני מתעסק רק בהתקרחות. לאחר נטילת הכדור התחילה לי נשירה אטומית, הידלדלות וקשקשת שנמשכת עד כה. היום אני מבין מה זה להיות מקריח (לאור מה שקורה לי היום) וקולט שמה שהיה לי או חשבתי שהיה לי אז, הוא מגוחך ובכלל לא דובר בהתקרחות. אני חושב שההתעסקות שלי עם השיער היא זו שעוררה את גן ההתקרחות, ומצטער על היום שהתחלתי להתעסק בזה. בנוסף לדיכדוך המתמשך אני מאוד כועס על עצמי וחש כי אני הוא זה שגם לכל הסיפור "להיתלקח". ברשותך, יש לי כמה שאלות אלייך: 1) יום לאחר שהפסקתי את השימוש במינוקסי התחיל לי גרד לא פוסק בראש, שנמשך כבר משהו כמו 5-6 חודשים ללא הפוגה. אני מדבר על גירוד מהבוקר עד הערב, עם הפסקות אבל בגדול מרבית היום מגרד ומעקצץ לי הראש כלומר או שיש לי גירודים נקודתיים או שאני מרגיש כאילו נמלים מטיילות לי על הראש ובכנות זה משגע אותי. אני יודע שהתקרחות עלולה להיות מלווה בגרד, אבל האם זה נורמאלי ואם יש לזה פיתרון? מילא הנשירה והדיכאון ממנה אבל הגרד פשוט מחרפן, אני קם איתו והולך לישון איתו. אוסיף שיש לי קשקשת, קשקשים כמו פירורים קטנים ויש שערות שנשרו שהשורש שלהן עטוף בגוף שומני לבן. כמו"כ במקלחת יש לי נשירה ממש כבדה שגורמת לי לחפוף הרבה הרבה פחות מבעבר. 2) בכנות אני לא חש שהפרופסיה עוזרת. לפי דעתי היא גרמה לנשירה להחריף (על אף שלפי דברייך זה לא קורה) אבל זה ממש לא העניין. רציתי לדעת האם יש טעם להמשיך איתה כי אני פשוט לא חש שום שיפור, הנשירה חזקה, השיער מידלדל (ואני אחד שהיה לו שיער חזק, עבה ושחור מאוד). כלומר בעלון השימוש נאמר שאם יהיה שיפור הוא יופיע בין 3-6 חודשים. כרגע אני משתמש בערך 5 וחצי חודשים כשחודש מתוכם שיחקתי עם המינון, ושינוי לא נראה באופק. מה לעשות? האם שיפור, ממקרים שאתה ראית, מופיע מהיום למחר, או שמא הוא הדרגתי? כל בוקר אני מצפה לאיזושהי בשורה שלא מגיעה ואני פשוט כבר לא יודע למה לצפות ומתאכזב מחדש כל פעם. 3) אשמח לדעת מדוע פרופסיה לא עוזרת לכולם. מהמידע שליקטתי הבנתי את הדברים הבאים: התקרחות נגרמת מרגישות ל-dht, וזה מה שעובר בגנים. טסטוסטרון ואלפא 5 רדקטוז יחד יוצרים אותו. פרופסיה מקטינה את הערמונית וגורמת לירידה ב-dht בגוף ובנוסף, מתחרה עם האנזים אלפא-5 על "החיבור" עם הטסטוסטרון. ואולם יש הבדל בין הורדת ה-dht בדם ובין הורדת הרמה שלו בקרקפת. הפרופסיה מורידה אולי 70% - 60% מרמת ה-dht בגוף, אך הרבה פחות ממנו בקרקפת. בגדול זה מה שהבנתי, אולם מה שאני לא מבין הוא למה היא לא עוזרת לכל משתמש. התשובה שקיבלתי באחד הפורומים היא "תלוי בחיבתם של הרצפטורים האנדרוגניים ל-dht". ולצערי לא הבנתי מה זה אומר. אני מעוניין פשוט לדעת למה נניח לי הכדור כנראה לא עוזר, אך לאחרים כן. כלומר מה שונה באותם רצפטורים, מהם בכלל והיכן הם נמצאים. אשמח להתייחסות, וסליחה על רגשנות היתר, כל עניין ההתקרחות ממש משפיע עליי לרעה בפן הנפשי. לעיתים אני חש שאני רק רוצה להקריח כבר רק כדי שהאבן הזאת תרד לי מהלב. תודה רבה

31/08/2011 | 14:05 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שרון שלום, למרות אורך ההודעה, לא שמעתי שהיית אצל רופא עור כדי להבדק בנושא הגירוד הבלתי נסבל שאתה מתאר וסביר להניח שיש לך בעיה רפואית כלשהי בעור הגורמת לגרד ללא כל קשר להפסקת המינוקסי ויש לטפל בה - ממליץ לך פשוט להתייעץ על כך עם רופא עור. את יעילות הפרופסיה ניתן לודא רק לאחר שנה של טיפול וזו הסיבה שאני לא ממליץ לגברים להפסיק את הטיפול לפני גם אם נדמה שלא חל שיפור. זה נכון שמקובל שהפרופסיה מפסיקה את הנשירה לאחר 3-6 חודשים אך יש גם מקרים שלוקח יותר זמן וכדאי לתת את ההזדמנות - אפשר גם להפסיק אחרי שנה אם באמת לא חל שיפור.בכל מקרה, מובן שהשינוי הוא הדרגתי ולא חל ביום אחד. פרופסיה לא עוזרת לכולם בדיוק מאותה סיבה שכל תרופה אחרת לא עוזרת לכולם באותה מידה - ברפואה אין תשובות להכל אבל כשם שלמישהו אנטיביוטיקה מסויימת לא עוזרת כלל בעוד שלאחר עוזרת מאד, כך גם הפרופסיה. אגב, הפרופסיה מורידה את ה-dht רק בקרקפת ולא ברור לי מהיכן יש לך את הנתונים באחוזים כי לא ממש ניתן לקמט את זה.מציע לך לא להתעסק עם כל ההסברים הרפואיים כי ממילא זה לא מה שישפיע לטובה או לרעה על מצבך. בנוסף, ידוע כי מתח ולחץ אינם מוסיפים לבריאותו של השיער ולכן מאד ממליץ לך להרגע, להתעסק בזה פחות ולתת לזמן לעשות את שלו.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות