מעיר רגיש וקוליטיס מיקרוסקופי לימפוציטי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

18/06/2016 | 00:33 | מאת: שני

שלום, אני בת 22 וכשנתיים אני סובלת מכאבי בטן התקפיים כהתכווצויות לאחר ארוחות ובבקרים (זה לא מעיר אותי משינה) שמוקלות לאחר יציאות (בדרכ שלשול) זה בא בתקופות . עשיתי בדיקת נשיפה, תקינה. בדיקה לצליאק, תקינה. בדיקה לרגישות ללקטוז , תקינה אך בפועל חלב גורם לי לשלשולים. אולטרסאונד בטן תקין. גסטרוסקופיה תקינה קולונסקופיה תקינה אך לאחר תוצאות הביופסיה התגלה קוליטיס מיקרוסקופי לימפוציטי ברמה של 10 . לא מטופלת בכדורים , רופאת הגסרו שלי טוענת שבגלל שאין ירידה במשקל והרמה הנמוכה של הביופסיה שיצאה 10 (התקין הוא 6) אין צורך בכדורים אלא רק בקל בטן בעת הצורך. בנוסף הומלץ לי לעשות את בדיקת הקפסולה כדי לשלול בוודאות קרוהן. מה הסיכוי שימצא קרוהן בנוסף? והאם הסימפטומים תואמים לאבחנת קרוהן. אשמח לתשובה , מאוד לחוצה שלא יתגלה לי גם קרוהן . ומה היית ממליץ לי לעשות בנוגע לקוליטיס לימפוציטי מיקרוסקופי ולמעי רגיש שאובחן עד כה?? תודה רבה!

18/06/2016 | 20:03 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום איני מכיר את הנומוקלטורה שאת מתארת קוליטיס מיקרוסקופית הינה אבחנה בבדיקת פתולוגיה בה יש רבוי ליפוציטים ברקמה כשבבדיקה המעי נראה תקין האבחנה עשויה להיות גבולית, ולעיתים רבות מנסים לאשש אותה על ידי דגימות חוזרות הטיפול בדרך כלל כולל טיפול בבודנזון בשלב הראשון למרות שמדובר בדלקת, אין מדובר במחלת קרון, שלה סמנים אחרים לחלוטין, הן ברקמה והן בבדיקה הפתולוגית.

מנהל פורום מעי רגיש